Fotbal intern

Alexandru Stan povestește transferul la FCSB: ”Am fost foarte surprins”

17.08.2018 | 17:59
Alexandru Stan povesteste transferul la FCSB Am fost foarte surprins

Căpitanul echipei Astra Giurgiu, Alexandru Stan, a povestit cum a decurs transferul la vicecampioana FCSB și faptul că este o surpriză plăcută. Jucătorul de bandă va purta tricoul cu numărul 77, același care l-a avut și la Astra, și pe care în trecut la FCSB l-a avut Adrian Popa.

”Sincer să fiu, am fost foarte surprins. Eram acasă, mă pregăteam să plec în cantonament cu Astra. A fost o surpriză foarte placută pentru mine şi am acceptat imediat să vin. Orice jucător din România îşi doreşte să ajungă la cea mai bună echipă din ţară. Eu am făcut performanţe notabile cu Astra şi normal că mi-a trecut prin gând asta, aşa cum am visat şi să ajung la echipa naţională. E normal să visezi frumos!”, a declarat fostul jucător al Astrei Giurgiu pentru site-ul oficial al noului său club.

Alexandru Stan, povestește transferul la FCSB: ”Am venit pentru a ajuta echipa”

”Cred că sunt un jucător profesionist şi am suficientă experienţă. Am venit aici pentru a ajuta echipa. Vreau şi sper să răsplătesc încrederea conducerii clubului şi a tuturor celor care m-au dorit aici. Nu rămâne decât să demonstrez pe teren că am fost o achiziţie bună. De asemenea, le mulţumesc celor de la Astra Giurgiu pentru tot şi, în special, preşedintelui Dani Coman, care a fost mereu un sprijin pentru mine. Le urez mult succes în continuare!”, a mai spus Alexandru Stan despre transferul la FCSB.

Căpitanul echipei Astra Giurgiu, Alexandru Stan, a povestit cum a decurs transferul la vicecampioana FCSB
Căpitanul echipei Astra Giurgiu, Alexandru Stan, a povestit cum a decurs transferul la vicecampioana FCSB

Noul jucător al ”roș-albaștrilor” cere sprijinul suporterilor și abia așteaptă să debuteze: ”Îi aştept în număr cât mai mare alături de noi la meciuri, fiindcă au demonstrat mereu că sunt al 12-lea jucător. Avem nevoie mare de ei, fiindcă suporterii îţi dau aripi şi încredere că poţi învinge pe oricine. Sunt fericit că am ajuns aici şi abia aştept să debutez”.

Următorul obiectiv pentru Alexandru Stan este să ajungă la echipa naţională a României: ”Cred că voi avea o şansă în plus să fiu selecţionabil, dar pentru asta trebuie să fiu sănătos şi să joc foarte bine. Altfel, nu are nicio importanţă că am ajuns aici”.

Alexandru Stan, salariu de 15 mii de euro la FCSB

300 de mii de euro a plătit Gigi Becali pentru fundașul stânga care a semnat pe 3 ani și are drept de joc chiar din etapa viitoare, cu Sepsi. Surprinzător este salariul fotbalistului care va încasa la FCSB 15 mii de euro pe lună. Alexandru Stan are mari șanse să fie titular în play-off-ul Europa League, cu Rapid Viena, de pe 23 august, după ce Marko Momcilovici s-a accidentat, iar Junior Morais este suspendat pentru partida tur. Mutarea s-a realizat după ce transferul lui Iasmin Latovlevici, jucător care s-a antrenat cu FCSB și despre care Becali zicea că va semna, a căzut.

Alexandru Stan, în vârstă de 29 de ani, evolua la fosta campioană, Astra, din anul 2015 și a reușit să bifeze titlul alături de giurgiuveni. Stan a mai jucat la Progresul București, ACS Berceni și Concordia Chiajna şi a bifat 158 de meciuri la Astra, formaţie pentru care a marcat 5 goluri.