Fotbal intern

Alexandru Tudor a arbitrat ultima finală de Cupa României disputată de FCSB! Cum arăta echipa lui Gigi Becali atunci

22.07.2020 | 15:34
Alexandru Tudor a arbitrat ultima finala de Cupa Romaniei disputata de FCSB Cum arata echipa lui Gigi Becali atunci
ADVERTISEMENT

FCSB joacă miercuri, de la ora 20:00, în finala Cupei României cu Sepsi Sf. Gheorghe. Este pentru prima dată în ultimele cinci sezoane când roș-albaștrii se află în ultimul act și s-au schimbat destul de multe de atunci la echipa patronată de Gigi Becali.

Pe data de 31 mai, FCSB disputa ultimul act împotriva celor de la U Cluj pe Arena Națională. “Roș-albaștrii” au fost atunci antrenați de Costel Gâlcă, antrenor care a făcut-o pe FCSB campioană și câștigătoare de Cupa Ligii în acel sezon.

ADVERTISEMENT

Confruntarea cu U Cluj a adus o “triplă” istorică pentru roș-albaștrii. FCSB s-a impus atunci fără nicio emoție cu 3-0 în fața unei echipe aflată în criză. Marcatorii roș-albaștrilor au fost Adi Popa (9, 53) și Rusescu (48).

Alexandru Tudor a arbitrat ultima finală de Cupa României disputată de FCSB!

Este intersant faptul că finala Cupei României din 2015 a fost condusă la centru de Alexandru Tudor. Între timp, fostul arbitru a ajuns la FCSB unde este unul dintre sfătuitorii în care Gigi Becali are mare încredere.

ADVERTISEMENT

La acea vreme, FCSB era încă Steaua, însă echipa a jucat cu noua siglă, după ce Gigi Becali pierduse procesul în urmă cu șase luni. Din sezonul următor, Steaua avea să își schimbe numele în FCSB.

VEZI VIDEO REZUMAT FINALA DIN 2015

Echipa din 2015 vs. Echipa din 2020

Din lotul FCSB de atunci a rămas un singur supraviețuitor: Lucian Filip. Până în luna iunie, la FCSB a jucat și eroul finalei din 2015, Adi Popa, cel care a pus umărul și la această calificare după ce a deschis scorul în meciul tur al semifinalei cu Dinamo. Însă, la finalul lunii iunie, “Motoreta” s-a despărțit de echipă după ce contractul nu i-a mai fost prelungit.

ADVERTISEMENT

FCSB în finala Cupei cu U Cluj (4-2-3-1): Niță – Papp, Luchin, Varela, Guilherme – Neagu, Breeveld – Popa, Stanciu, Chipciu – Rusescu. Antrenor: Costel Gâlcă

FCSB în finala Cupei cu Sepsi (4-3-3): Vlad – Crețu, Miron, Cristea, Panțâru – Vână, Ovidiu Popescu, Olaru – Man, Tănase, Coman. Antrenor: Anton Petrea

ADVERTISEMENT

Secetă de trofee de patru ani la FCSB

Este interesant că de atunci, FCSB a mai obținut un singur trofeu.: Cupa Ligii în 2016 cu Laurențiu Reghecampf. Apoi a urmat o secetă de trofee pentru echipa roș-albastră care se poate încheia în finala cu Sepsi.

De la finala Cupei României din 2015, FCSB a încheiat patru sezoane la rând pe locul doi în Casa Pariurilor Liga 1, iar în actuala stagiune este ieșită din calculele pentru titlu și poate spera, cel mult, la locul 3.

  • 3 trofee a câștigat FCSB în sezonul 2014-2015
  • 2016 este anul în care FCSB a câștigat ultimul trofeu, Cupa Ligii

(P) Cota BETANO pentru Sepsi – FCSB: 1,75 este cota pentru „PSFX”. Vezi aici toate cotele!

 

ADVERTISEMENT