News

Alexei Navalnîi, gest emoționant față de soția sa, după condamnare. Iulia a izbucnit în lacrimi. Video

03.02.2021 | 15:49
Alexei Navalnii gest emotionant fata de sotia sa dupa condamnare Iulia a izbucnit in lacrimi Video
ADVERTISEMENT

Moment emoționant petrecut în sala de judecată din Moscova, imediat după condamnarea la închisoare a lui  Alexei Navalnîi. Deși aflase că va sta 2 ani și 8 luni după gratii, dizidentul rus a avut puterea unui ultim gest emoționant față de soția sa.

La scurt timp după ce judecătorii ruși au anunțat sentința, Navalnîi a încercat, din camera condamnaților, să o consoleze pe soția sa, aflată în sala de judecată.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, acesta a zâmbit, de parcă nimic rău nu i s-ar fi întâmplat, apoi a format o inimă cu ajutorul mâinilor, iar în final a desenat inima și pe geamul boxei, scrie NBCNews.

Gest emoționant al lui Alexei Navalnîi față de soția sa, după condamnare

Alexei Navalnîi a fost condamnat marți la închisoare cu executare, fiind acuzat că a încălcat termenii controlului judiciar, după o sentință cu suspendare din 2014 pentru delapidare.

ADVERTISEMENT

În clipele dificile în care judecătorii anunțau decizie, soția lui Navalnîi s-a aflat în sala de judecată și a auzit sentința alături de condamnat, de avocații acestuia și de reprezentanții presei. După încheierea procesului, ea a refuzat să comenteze și a ieșit din sala de judecată, privind direct înainte.

Până să părăsească sala, Iulia Navalnîi, şi-a scos masca, a zâmbit deşi avea lacrimi în ochi, a făcut cu mână şi apoi a ridicat din umeri.

ADVERTISEMENT

Din boxa condamnaților, soțul său i-a strigat: ”Nu fi tristă, totul va fi bine!”, în încercarea de a o consola. Apoi, pentru a o întări în astfel de momente delicate, acesta i-a zâmbit în timp ce a format o inimă cu ajutorul mâinilor, iar mai apoi a desenat simbolul iubirii şi pe geamul boxei.

Proteste în Rusia după condamnarea lui Navalnîi

Marși, 2 februarie, Navalnîi a fost condamnat la închisoare cu executare, mai exact 3.5 ani pentru ”instigarea la proteste”. Judecătorii l-au trimis pe Navalnîi alături de deținuți de drept comun. Pentru că a petrecut deja un an în arest la domiciliu, Navalnîi va fi încarcerat timp de 2 ani și 8 luni.

ADVERTISEMENT

După ce a fost anunţat verdictul la tribunal, mii de manifestanți s-au adunat în centrul Moscovei şi pe principalul bulevard din Sankt Petersburg. Forţele de ordine prezente în număr mare au intervenit în forţă şi au început să-i adune pe susţinătorii lui Navalnîi. În final, aproape 1.000 de persoane au fost reținute.

ADVERTISEMENT
Tags: