ADVERTISEMENT
News

Alexei Navalnîi, opozantul lui Putin, a fost externat! Ce i-au transmis autoritățile din Rusia. Foto

Autor: Robert Cristea | 23.09.2020 | 16:14
Alexei Navalnîi, opozantul lui Putin, a fost externat! Ce i-au transmis autoritățile din Rusia. Foto
SUA impune sancțiuni Rusiei pentru cazul Navalnîi Foto: Instagram

Alexei Navalnîi a ieșit din spital după 32 de zile. Opozantul regimului de la Kremlin a fost otrăvit în luna august și a ajuns la Berlin în comă indusă.

ADVERTISEMENT

Laboratoarele din Germania, Suedia și Franța au confirmat presupunerea inițială: Navalnîi a fost otrăvit cu o substanță numită Novichok. Recent, starea lui de sănătate s-a ameliorat, iar acum medicii spun ca este posibilă o recuperare completă. Politicianul a postat câteva fotografii pe contul său de instagram. Într-una din imagini este așezat pe o bancă în parc.

Rusia i-a transmis că poate să revină în țară.  Navalnîi, în schimb, le cere autorităților de la Moscova să îi returneze hainele. ”Înainte să mă lase se merg în Germania, mi-au luat toate hainele. Am fost trimis gol. S-au găsit urme de Novichok pe corpul meu. Este evident atunci că se pot găsi dovezi și pe hainele mele”, a declarat politicianul.

ADVERTISEMENT

Alexei Navalnîi a fost externat

FOTO: Instagram
FOTO: Instagram

Navalnîi, principalul adversar al președintelui rus, Vladimir Putin, s-a simțit rău în timpul unui zbor din Siberia și a ajuns în stare extrem de gravă la spital.

”Acest lucru m-a deznădăjduit. Înțelegeam ce dorea doctorul, dar nu știam cum să îmi găsesc cuvintele”, a mărturisit politicianul rus.

ADVERTISEMENT

”Prima dată când m-au pus în fața unei oglinzi după 24 de zile de terapie intensivă (dintre care 16 în comă) un personaj din Stăpânul Inelelor s-a uitat înapoi la mine și pot să vă spun că nu era un elf sub nicio formă”, a glumit opozantul rus.” – a declarat pe instagram Alexei Navalnîi

„Am fost extrem de supărat: am crezut că nu voi mai fi niciodată externat. Dar doctorii continuă să facă miracole”, a adăugat el.

Rusia a negat până acum acuzațiile venite de la marile puteri din Europa. Recent, președintele francez Emmanuel Macron a solicitat o explicație urgentă din partea Moscovei privind otrăvirea opozantului rus.

ADVERTISEMENT

Oficialii ruși au transmis că Alexei Navalnîi este liber să vină înapoi în țară.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!