Alexei Navalnîi, opozantul lui Putin, a fost externat! Ce i-au transmis autoritățile din Rusia. Foto

Robert Cristea   
în HotNews
23/09/2020, 16:14
Alexei Navalnîi, opozantul lui Putin, a fost externat! Ce i-au transmis autoritățile din Rusia. Foto
Alexei Navalnîi, opozantul lui Putin, a fost externat! Ce i-au transmis autoritățile din Rusia. Foto: Instagram

Alexei Navalnîi a ieșit din spital după 32 de zile. Opozantul regimului de la Kremlin a fost otrăvit în luna august și a ajuns la Berlin în comă indusă.

Laboratoarele din Germania, Suedia și Franța au confirmat presupunerea inițială: Navalnîi a fost otrăvit cu o substanță numită Novichok. Recent, starea lui de sănătate s-a ameliorat, iar acum medicii spun ca este posibilă o recuperare completă. Politicianul a postat câteva fotografii pe contul său de instagram. Într-una din imagini este așezat pe o bancă în parc.

Rusia i-a transmis că poate să revină în țară.  Navalnîi, în schimb, le cere autorităților de la Moscova să îi returneze hainele. ”Înainte să mă lase se merg în Germania, mi-au luat toate hainele. Am fost trimis gol. S-au găsit urme de Novichok pe corpul meu. Este evident atunci că se pot găsi dovezi și pe hainele mele”, a declarat politicianul.

Alexei Navalnîi a fost externat

FOTO: Instagram
FOTO: Instagram

Navalnîi, principalul adversar al președintelui rus, Vladimir Putin, s-a simțit rău în timpul unui zbor din Siberia și a ajuns în stare extrem de gravă la spital.

”Acest lucru m-a deznădăjduit. Înțelegeam ce dorea doctorul, dar nu știam cum să îmi găsesc cuvintele”, a mărturisit politicianul rus.

”Prima dată când m-au pus în fața unei oglinzi după 24 de zile de terapie intensivă (dintre care 16 în comă) un personaj din Stăpânul Inelelor s-a uitat înapoi la mine și pot să vă spun că nu era un elf sub nicio formă”, a glumit opozantul rus.” – a declarat pe instagram Alexei Navalnîi

„Am fost extrem de supărat: am crezut că nu voi mai fi niciodată externat. Dar doctorii continuă să facă miracole”, a adăugat el.

Rusia a negat până acum acuzațiile venite de la marile puteri din Europa. Recent, președintele francez Emmanuel Macron a solicitat o explicație urgentă din partea Moscovei privind otrăvirea opozantului rus.

Oficialii ruși au transmis că Alexei Navalnîi este liber să vină înapoi în țară.

Închide ×