News

Alexei Navalny va fi transferat în Germania cu un avion privat. Liderul Opoziției din Rusia e în stare stabilă, medicii exclud otrăvirea

21.08.2020 | 22:58
Alexei Navalny va fi transferat in Germania cu un avion privat Liderul Opozitiei din Rusia e in stare stabila medicii exclud otravirea
ADVERTISEMENT

Medicii germani au fost autoritzați, în sfârșit, să-l vadă pe Liderul Opoziției Alexei Anatolievich Navalny.

Experții l-au vizitat pe politicianul internat la secția de Terapie Intensivă în Siberia, după ce ar fi fost otrăvit, conform unor informații oferite de familie.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, experții nu au găsit nicio dovadă că bărbatul ar fi fost otrăvit de spioni, ci mai degrabă s-ar fi contaminat cu o substanță toxică, însă cunoscută.

Liderul Opoziției din Rusia va fi transferat cu avionul în Germania

„Medicii care au venit de la Nurnberg şi care nu au avut la început acces la pacient, au obţinut doar câteva minute cu el.

ADVERTISEMENT

Suntem foarte departe de a rezolva situaţia. Nu avem date iar cererea noastră rămâne aceeaşi: trebuie să-l transferăm într-un loc, la Berlin, pentru a i se putea face o analiză independentă de ceea ce i s-a întâmplat“, a declarat Leonid Volkov, un apropiat al lui Navalny.

Vladimir Putin și-ar fi dat acceptul ca medicii germani să-l transporte pe bărbat în Germania cu un avion dotat cu echipament medical.

ADVERTISEMENT

Medicii ruși au asigurat că nimeni nu va găsi otravă în corpul lui Navalny, starea politicianului fiind stabilă. Susținătorii lui Navalny cred că spitalul din Omsk unde e internat bărbatul nu ar fi dotat pentru un astfel de caz complicat.

Medicii ar fi găsit o substanță chimică industrială în părul și pe mâinile lui Navalny, însă ipoteza otrăvirii a fost exclusă. Pacientul va fi transferat în Germania în următoarele ore.

ADVERTISEMENT

„Pacientul e stabil și, la cererea familiei, va fi transferat în străniătate, am decis să nu ne opunem transferului”, a declarat Alexander Murakhovsky, medic șef al spitalului din Omsk.

Totodată, specialiștii din Germania care au venit în vizită la Navalny susțin că acesta a fost tratat corect și ar fi primit medicamentația corespunzătoare.

Alexei Anatolievich Navalny este un personaj controversat în Rusia, fiind arestat de mai multe ori și fiind închis după gratii de 3 ori în ultimii 10 ani. Navalny contestă puternic corupția din Rusia și este principalul opozant al lui Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT