Fotbal international

Alexi Pitu, cel mai tânăr debutant din istoria participărilor româneşti în cupele europene

15.07.2018 | 09:37
Alexi Pitu cel mai tanar debutant din istoria participarilor romanesti in cupele europene
ADVERTISEMENT

Alexi Pitu, cel mai tânăr debutant din istoria participărilor româneşti în cupele europene! Jucătorul celor de la Viitorul Constanţa a evoluat în partida cu Reading Luxemburg, câştigată de trupa lui Hagi cu scorul de 2-0, din turul I preliminar al Europa League, la vârsta de 16 ani şi o lună.

Alexi Pitu a devenit al cel mai tânăr jucător român care debutează în cupele europene, după ce a depăşit recordul deținut de Marius Niculae, care în 1997 avea 16 ani şi 2 luni când a evoluat pentru Dinamo în Cupa UEFA.

ADVERTISEMENT

Alexi Pitu, cel mai tânăr debutant

Mai mult, trupa lui Gheorghe Hagi a bifat încă o premieră, Ianis Hagi şi Denis Drăguş au debutat cu gol în Europa, iar atacul Viitorului a avut cea mai mică medie de vârstă: “Tot în partida din Luxemburg, FC Viitorul a bifat un nou record pentru partidele echipelor româneşti în cupele europene, cei trei titulari din atac având o medie de vârstă impresionantă: Ianis Hagi (19 ani), Denis Drăguş (19 ani) şi Alexandru Mățan (18 ani) ! De remarcat şi că Ianis Hagi şi Denis Drăguş au marcat primele lor goluri în cupele europene, cei doi stabilind rezultatul partidei cu Racing FC Union“, au scris cei de la Viitorul.

Alexi Pitu, cel mai tânăr debutant din istoria participărilor româneşti în cupele europene. Echipa de start a Viitorului Constanţa, înainte de meciul cu Racing Luxemburg
Alexi Pitu, cel mai tânăr debutant din istoria participărilor româneşti în cupele europene. Echipa Viitorului

Citeşte şi:

Hagi, nemulţumit de gazonul din Luxemburg: “Ne-am adaptat greu”

Cui i-a dedicat Ianis Hagi golul cu Racing Luxemburg: “Mereu a avut grijă”