Sport

Alexi Pitu, semnal de alarmă după România U21 – Portugalia U21 0-2: „La Euro nu avem cum să arătăm așa”

Alexi Pitu a tras un semnal de alarmă la finalul jocului România U21 - Portugalia U21 0-2. Ce a spus fotbalistul lui Bordeaux după înfrângerea „tricolorilor”.
24.03.2023 | 23:45
Alexi Pitu semnal de alarma dupa Romania U21  Portugalia U21 02 La Euro nu avem cum sa aratam asa
Alexi Pitu a tras un semnal de alarmă la finalul meciului România U21 - Portugalia U21 0-2. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

România U21 a pierdut penultimul test de pregătire înaintea aventurii de la Campionatul European din 2023, scor 0-2 cu Portugalia pe stadionul Ghencea. Alexi Pitu, integralist pentru selecționata lui Emil Săndoi, consideră că diferența radicală dintre cele două echipe a venit ca urmare a pregătirii diferite a meciului.

Alexi Pitu știe unde s-a făcut diferența în România U21 – Portugalia U21 0-2: „La acest nivel te taxează orice echipă mai bună”

Ambele goluri ale partidei din Ghencea au fost marcate de portughezi în prima repriză. La fel ca selecționerul Emil Săndoi, Alexi Pitu a remarcat prima parte mai slabă făcută de „tricolori”, însă crede că diferența de pregătire a meciului a făcut ca jocul să curgă într-o singură direcție.

ADVERTISEMENT

„Cred că jocul colectiv a lăsat de dorit, am reușit în a doua repriză puțin să mai echilibrăm lucrurile, dar în prima repriză am primit două goluri zic eu foarte ușor și la acest nivel te taxează orice echipă mai bună.

Eu nu cred într-o diferență așa mare de valoare, ci într-o diferență de pregătire a meciului, a conectării, aici cred că s-a făcut diferența. Au fost mai pregătiți decât noi și sperăm ca la următorul amical cu Germania să dăm ce avem mai bun”, a declarat Alexi Pitu pentru Sport.ro.

ADVERTISEMENT

Alexi Pitu trage un semnal de alarmă după România U21 – Portugalia U21 0-2: „La Euro nu avem cum să arătăm așa”

România U21 va evolua la Sibiu contra Germaniei U21, marți, 28 martie, de la ora 19:00. Va fi ultimul test al „tricolorilor”, înaintea Campionatului European din vară. Alexi Pitu este convins că selecționata lui Emil Săndoi nu se poate prezenta în aceste condiții la turneul final.

„Nu pot să spun dacă vom arăta altfel cu Germania, dar sper să arătăm altfel și asta vom face, vom avea două antrenamente, sper să arătăm altfel. Stilul lor de joc e asemănător cu al nostru și noi încercăm să facem posesie, dar ei s-au impus de această dată, noi am alergat mai mult după minge.

ADVERTISEMENT

La EURO nu avem cum să arătăm așa, o să pierdem și acolo. Trebuie să o luăm meci cu meci și să devenim mai buni de la acțiune la acțiune, chiar dacă nu mai avem mult până la turneul final”, a mai spus tânărul fotbalist.

Alexi Pitu a vorbit despre acomodarea în Franța: „Diferența e puțin la intensitate”

Alexi Pitu a fost protagonistul unui transfer-bombă anunțat de Giovanni Becali la FANATIK SUPERLIGA în iarnă. Fostul fotbalist aflat sub comanda lui Gică Hagi s-a transferat la Bordeaux în Ligue 2. În vârstă de 20 de ani, Pitu a mărturisit că s-a acomodat rapid în campionatul din Hexagon și speră ca Farul să câștige titlul în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

„M-am acomodat foarte bine în Franța, îmi place foarte mult, sper să încep să joc din ce în ce mai mult, diferența e puțin la intensitate, dar cred că mă adaptez și ușor ușor va fi bine.

(n.r. colegii de la Farul, lideri în Superligă) Da, le țin pumnii sper să câștige campionatul și să fiu și eu campion cu ei”, a încheiat Alexi Pitu. Jucătorul lui Bordeaux a fost integralist în partida de pe stadionul Ghencea, fiind înlocuit cu Grameni în minutul 82.

ADVERTISEMENT