Alegeri 2024

Alfred Simonis susține majorarea salariilor primarilor. ”N-o să aduci oameni performanți din privat dacă nu-i plătești bine”

Candidatul alianței PSD-PNL la șefia CJ Timiș militează pentru creșterea salariilor primarilor pentru a putea atrage oameni performanți în fruntea administrațiilor locale.
21.05.2024 | 17:16
Alfred Simonis sustine majorarea salariilor primarilor No sa aduci oameni performanti din privat daca nui platesti bine
Alfred Simonis militează pentru majorarea salariilor primarilor Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Deputatul PSD Alfred Simonis, în prezent președinte interimar al Camerei Deputaților, spune că, dacă salariile vor rămâne neatractive, calitatea și performanța primarilor nu se va schimba.

Alfred Simonis susține majorarea salariilor primarilor

Pentru a atrage oameni performanți din privat către administrația locală, este necesar ca salariile primarilor să crească, este de părere Alfred Simonis.

ADVERTISEMENT

„Acum am vreo 13.000 lei net. (Salariul n.r.) E plafonat din 2019, deci una din categoriile la care n-au mai crescut salariile. Pe bună dreptate, pentru că încă e un salariu bun în România, nu putem să ne plângem.

Cred că la Consiliul Județean salariul e undeva pe la 10.000 sau sub 10.000 lei. Nu ar fi foarte, foarte mare diferența, însă să știți că asta e o problemă. N-o să aduci oameni performanți din privat dacă nu-i plătești bine.

ADVERTISEMENT

Eu am spus chiar și mi-am luat-o rău când am spus de primari, când s-au mărit salarii la primari cu vreo 200 lei și a fost un mare scandal național.

Oameni buni, n-o să vină omul care a fost manager la Londra, s-a întors în România după 15 ani și vede că nu-i place cum se dezvoltă comunitatea lui și vrea să se implice când el a venit cu niște bani și a făcut un business și trebuie să meargă pe 4.000 lei primar la el în sat.

ADVERTISEMENT

Nu vine și îți rămâne același primar fără școală, fără studii, fără să atragă fonduri europene și fără să aibă o motivare, alta decât să își ia salariul, să conducă acolo ca un vătaf localitate”, a declarat Alfred Simonis, la podcastul ”La Mijloc”.

Salarii în funcție de performanțe

Candidatul PSD-PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș consideră totuși că majorarea salariilor trebuie să țină seama și de criterii de performanță.

ADVERTISEMENT

„Nu o să facem reforma asta, dacă nu creștem puțin salariile. Sigur, și pe bază de criterii de performanță. Eu aș fi de acord ca primarii care au absorbție de fonduri europene de peste 1.000.000 euro, de exemplu, să aibă dublu salariu, cei care n-au absorbție deloc să aibă jumătate.

Și o să vedeți că vin oameni care vor să tragă bani europeni. E ușor să atragi bani europeni. Nu știu cum e în alte părți, dar la Timiș, primarii dezvoltă localitățile și cu fonduri europene.

Nici în Germania, unde există performanță mai mare decât în România, cu siguranță nu câștigă nimeni zeci de mii de euro.

Pe altă parte, atâta timp cât ai 1.000.000 de oameni care câștigă sub 1.000 lei pensie în România, e complicat să explici orice narativ să construiești pentru creștea salariilor demnitarilor”, a mai declarat Alfred Simonis.

Material realizat la solicitarea PSD 

ADVERTISEMENT
L-am găsit în Nurnberg pe doctorul fugit din România. A fost înșelat de...
L-am găsit în Nurnberg pe doctorul fugit din România. A fost înșelat de multe ori de diverși conaționali: „Din păcate... Mi-e scârbă"
România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare paradă moto din...
România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare paradă moto din lume. Nu mai puțin de 3.722 motocicliști au participat la parada de pe ruta Pitești-Mioveni FOTO VIDEO
Vila de lux a lui Nicolae Halep, fratele Simonei. Locuința din Constanța iese...
Vila de lux a lui Nicolae Halep, fratele Simonei. Locuința din Constanța iese în evidență grație arhitecturii moderne
Locul de vis aflat la o oră de Bucureşti unde oamenii ştiu secretul...
Locul de vis aflat la o oră de Bucureşti unde oamenii ştiu secretul tinereţii fără bătrâneţe. "Aurul lichid", elixirul unei vieţi lungi şi fără boală
Românul ăsta mare şi prost Multimilionarul care l-a jignit incalificabil pe Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Multimilionarul care l-a jignit incalificabil pe Ilie Năstase soseşte în România!
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Florian Coldea, legături cu mafia albaneză. Documente oficiale
Florian Coldea, legături cu mafia albaneză. Documente oficiale
Prima BOMBĂ de la la Euro 2024. Ce nebunie de meci!
Prima BOMBĂ de la la Euro 2024. Ce nebunie de meci!
Și-a pus banii de nuntă la bătaie pentru o afacere. Antreprenorii locali care...
Și-a pus banii de nuntă la bătaie pentru o afacere. Antreprenorii locali care fac diferența în comunitate
Reacția Margaretei Pâslaru, după momentul Babasha de la cel mai așteptat concert din...
Reacția Margaretei Pâslaru, după momentul Babasha de la cel mai așteptat concert din România: „Ceva diferit ...”