Premier League

Granzii din Premier League, alianță contra lui Manchester City. Vor ca sancțiunea de suspendare pe doi ani din Europa să nu fie anulată

25.03.2020 | 17:04
Granzii din Premier League alianta contra lui Manchester City Vor ca sanctiunea de suspendare pe doi ani din Europa sa nu fie anulata
ADVERTISEMENT

Marea Britanie e în convulsii după ce pandemia de coronavirus a explodat pur și simplu în ultimele săptămâni, dar marile forțe din Premier League mai au timp să se gândească și la fotbal și sunt preocupate ca nu cumva Manchester City să fie iertată de suspendarea pe doi ani dictată de UEFA pentru nerespectarea regulamentului de fair-play financiar.

Alianță în Premier League împotriva lui Manchester City

Greii din Premier League se unesc într-un front comun împotriva lui Manchester City. Potrivit Daily Mail, opt din cele zece echipe care se află în prezent în partea superioară a clasamentului, cu excepția evidentă a celor în cauză și a lui Sheffield United, care e nou promovată, s-au reunit pentru a împiedica pe cetățeni să facă apel la sancțiunea pe care UEFA le-a impus-o.

ADVERTISEMENT

Liverpool, Chelsea, Manchester United, Wolverhampton, Leicester, Tottenham, Arsenal și Burnley au înaintat Curții de Arbitraj pentru Sport (TAS) cererea comună de a nu se accepta nici o contestație făcută de către City.

Fiecare club a trimis o scrisoare individuală

Fiecare club a trimis individual o scrisoare către o firmă de avocatură pentru a transmite plângerea către TAS.

ADVERTISEMENT

Criza de sănătate provocată de coronavirus a paralizat procesul de apel a actualulei campioane din Premier League. Instanța TAS, cu sediul în Lausanne, a amânat trei audieri pendinte, dintre cele 16 pe care le-a avut pe ordinea de zi până pe 18 mai, niciuna dintre acestea nefiind recurs.

Le e teamă că pedeapsa va fi anulată

Din acest motiv, rivalii direcți ai lui City exercită presiuni, astfel încât echipa antrenată de Guardiola să respecte sancțiunea, pentru că altminteri s-ar bucura de o prezență în Champions League la care nu ar avea dreptul.

ADVERTISEMENT

“Sentimentul este că este suficient. De prea mult timp, City a reușit să scape cu încălcarea regulilor în detrimentul a cel puțin unui alt club care s-a conformat și nu a putut juca astfel în Champions League. Teama este că vor putea amâna orice pedeapsă și, dacă vor câștiga apelul, vor fi eliberați, ceea ce ar fi scandalos “, a declarat pentru Daily Mail una dintre sursele procesului.

Tags: