Sport

Aliat surpriză pentru Gigi Becali: ministrul Eduard Novak vrea FCSB în Ghencea! „Altfel, stadionul o să ajungă o ruină!”

Gigi Becali are un aliat surprinzător în misiunea de a o duce pe FCSB în Ghencea. Ministrul Sportului o vrea pe vicecampioana României pe arena celor de la CSA Steaua.
15.02.2023 | 13:32
Aliat surpriza pentru Gigi Becali ministrul Eduard Novak vrea FCSB in Ghencea Altfel stadionul o sa ajunga o ruina
Eduard Novak, noul aliat al lui Gigi Becali, Ministrul Sportului o vrea pe FCSB în Ghencea. Sursă foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

FCSB își continuă misiunea de a evolua pe stadionul Ghencea care se află în subordinea MApN și pe care își dispută meciurile CSA Steaua. După ce Marcel Ciolacu a sărit în ajutor, Gigi Becali are un nou aliat surpriză. Este vorba despre ministrul Sportului, Eduard Novak, care consideră decisivă venirea FCSB-ului în Ghencea pentru că altfel stadionul va ajunge o ruină.

Gigi Becali îl are aliat pe Eduard Novak în misiunea de a duce FCSB în Ghencea

Eduard Novak a scos în lumină costurile uriașe pe care le necesită întreținerea stadionului Ghencea. Ministrul Sportului susține că FCSB trebuie să joace pe stadionul din București. Mai mult decât atât, șeful sportului din România a precizat că arena trebuie să găzduiască un număr mare de evenimente.

ADVERTISEMENT

„Eu nu sprijin în special o echipă, FCSB, să intre în Ghencea. Eu văd din punct de vedere al administratorului care administrează peste 400 de baze sportive în România. Văd ce înseamnă costul unui gazon, de 30.000 de euro lunar.

Gândiți-vă ce înseamnă costul întreținerii unui stadion. Deci, indiferent, FCSB, cine joacă acolo, trebuie folosit. Acel stadion poate fi folosit pentru foarte multe alte evenimente”, a declarat Eduard Novak, potrivit as.ro.

ADVERTISEMENT

Eduard Novak vrea FCSB în Ghencea: „O să ajungă o ruină”

Eduard Novak este de părere că administratorii trebuie să ia o decizie, deoarece costurile nu pot fi plătite doar din banii proprii. Ministrul Sportului este convins că stadionul Ghenca va ajunge o ruină dacă nu va găzdui evenimente numeroase în viitor.

„Dar nu cred că putem să ne permitem, noi ca Stat, sau Steaua ca club sportiv sau Ministerul să plătească tot timpul din buzunar toate costurile. Cumva, trebuie gândit. Avem și stadionul național, acolo trebuie făcute evenimente.

ADVERTISEMENT

De-aia au ajuns multe baze sportive în paragină. Pentru că administratorul n-a fost competent, n-a făcut programe. Avem și probleme de reglementat la nivel de chirii, de baze sportive deoarece prețul chiriilor este foarte mic.

Și dacă nu reușim, atunci degeaba construim baze sportive, degeaba o să stea acel stadion frumos Ghencea acolo, peste 20 de ani o să ajungă o paragină. Trebuie folosit mereu”, a mai spus Eduard Novak.

ADVERTISEMENT

FCSB a făcut o nouă solicitare de a juca în Ghencea înaintea derby-ului cu CFR Cluj

Gigi Becali este sigur că FCSB va putea juca în Ghencea în viitorul apropiat, însă Mihai Stoica a dezvăluit înaintea derby-ului CFR Cluj – FCSB 0-1 că roș-albaștrii au făcut o nouă solicitare de a juca pe stadionul lui CSA Steaua, însă răspunsul a fost același.

„Am trimis o nouă solicitare. Am primit un răspuns ciudat. În prima parte argumentația e că nu sunt normele de aplicare a legii. Pe final ni se spune că în februarie se fac lucrări de mentenanță. Ce legătură are că nu sunt norme?

„Probabil că cineva are nevoie de o plasă de siguranță. Cineva refuză zeci de mii de euro pe meci. Cineva vrea neapărat ca statul român să piardă sume considerabile. Așteptăm normele, apoi ca lucrările de mentenanță să se desfășoare în condiții optime și… să se termine în acest secol”, a declarat Mihai Stoica.

A fost prima cerere a FCSB-ului de a juca în Ghencea după legea promulgată de Marcel Ciolacu, un alt aliat al lui Gigi Becali, care le oferă posibilitatea roș-albaștrilor să închirieze stadionul Ghencea. Patronul din Pipera rămâne optimist, fiind convins că în viitorul apropiat FCSB își va face apariția pe arena cu capacitatea de 31.254 de locuri.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,42 este cota pentru „total goluri: peste 1,5” la meciul FCSB – Universitatea Craiova. 

ADVERTISEMENT