Fotbal intern

“Denis joacă de câteva luni cu hemipareză”. Ce a făcut Alibec la munte

Emilia Stroe, mama atacantului de la FCSB, Denis Alibec, a clarificat situaţia medicală a fiului său, precum şi motivul pentru care acesta a mers la munte în ultimul "week-end".
18.12.2017 | 11:25
Denis joaca de cateva luni cu hemipareza Ce a facut Alibec la munte

Atacantul lui FCSB, Denis Alibec, devenit un adevărat caz în ultimul timp, pentru faptul că se pregăteşte şi joacă numai când vrea – după cum spune chiar patronul Gigi Becali -, a călcat din nou pe bec în acest “week-end”, când, la ora meciului cu Viitorul Constanţa, el petrecea la munte cu prietenii.

Mama jucătorului, Emilia Stroe, i-a sărit din nou în apărare lui Denis, încercând să clarifice toate faptele care au dus la acuzele adresate acestuia în ultimul timp. Se pare că Alibec nu suferă doar de pubalgie, ci are probleme mai grave, suferind în sezonul precedent o hemipareză facială.

Alibec a mers la munte cu familia, nu la distracţie

“Nu ştiu dacă multă lume cunoaşte acest amănunt: Denis are hemipareză. Cum poate fi acuzat un fotbalist că nu joacă pentru echipă, atunci când a intrat în teren şi cu hemipareză. După meciul cu CFR de anul trecut, în care a fost eliminat, a doua zi dimineaţă, când s-a trezit, la ora 5:00, avea faţa strâmbă. Peste o oră a ajuns de urgenţă la Spitalul Militar”, a dezvăluit mama lui Alibec.

Fotbalistul este, în continuare, deranjat şi de pubalgia de care suferă de ceva timp şi de care nici nu ştie dacă va scăpa curând. “El nu este nici la ora actuală refăcut 100%. Unii medici spun să se opereze, alţii să nu se opereze. Nimeni nu i-a garantat că dacă se operează va scăpa de dureri. Puţini ştiu că Denis are zile în care se apleacă să se spele pe faţă şi nu mai poate de durere. A avut perioade în care lua 12 pastile, de trei ori pe zi”, a mai precizat Emilia Stroe, pentru “unele persoane care spun că Alibec se alintă, se dă lovit” – trimitere directă la patronul Gigi Becali.

“Visul lui de mic copil a fost să joace la Steaua”

Mama lui Alibec a mai anunţat şi faptul că atacantul FCSB nu s-a dus la munte la distracţie, ci a mers cu familia, şi nici nu a schiat. “După ce a fost anunţat că nu face parte din lot pentru meciul cu Viitorul, Denis m-a sunat şi m-a anunţat că pleacă la munte. A fost acolo cu fratele meu şi cumnata. S-a plimbat, a făcut bazin, nicidecum nu a schiat. Iar ochelarii respectivi îi poartă tot din cauza acelei hemipareze, pentru că a rămas cu o sensibilitate la microbi, la curent şi la lumină. După două zile s-a întors acasă”, a mai povestit Emilia Stroe.

Aceasta s-a arătat revoltată de faptul că fiul său este singurul acuzat de toate relele la echipă. “Au fost 10 fotbalişti accidentaţi la Steaua, dar numai despre Alibec s-a făcut caz. El este acuzat de toate relele. Sunt numai aberaţii când se spune că nu vrea să joace. A fost visul lui dintotdeauna să vină la Steaua, de mic şi-a dorit acest lucru”, a conchis mama lui Denis Alibec.

Ce este hemipareza?

Hemipareza sau hemiplegia se referă la slăbiciunea uşoară-moderată apărută pe o parte a corpului. Hemiplegia reprezintă pierderea severă sau completă a funcţiei motorii pe o parte a corpului; această situaţie este produsă de obicei de afecţiuni cerebrale care sunt localizate în emisfera cerebrală opusă părţii cu paralizie şi, mai puţin frecvent, de leziuni ale trunchiului cerebral, boli ale măduvei spinării, boli ale sistemului nervos periferic şi alte boli care se pot manifesta prin hemiplegie.

Hemiplegia facială reprezintă paralizia unei jumătăţi a feţei.