Fotbal intern

Alibec și Tătărușanu nu sunt singurii cu reacții halucinante! Cele mai mari scandaluri de la națională: escapada lui Mutu sau degetul lui Stelea

07.09.2020 | 17:53
Alibec si Tatarusanu nu sunt singurii cu reactii halucinante Cele mai mari scandaluri de la nationala escapada lui Mutu sau degetul lui Stelea
ADVERTISEMENT

Denis Alibec și Ciprian Tătărușanu au șocat cu declarațiile de după meciul cu Irlanda de Nord, iar suporterii echipe naționale au fost primii revoltați, alături de mass media.

Dacă Denis Alibec și-a vărsat frustrarea după ratările din meciul cu Irlanda de Nord pe Ciprian Marica, Ciprian Tătărușanu a ieșit și el cu o declarație cel puțin bizară la conferința de presă dinaintea meciului cu Austria, iar reacțiile vehemente ale suporterilor nu au întârziat să apară.

ADVERTISEMENT

Însă aceste două întâmplări sunt departe de a fi cele mai mari scandaloase gesturi ale unor fotbaliști care au îmbrăcat tricoul echipei naționale, de-a lungul timpului au fost multe evenimente care au tulburat apele la echipa națională și i-au pus în dificultate pe selecționerii de la acea vremea.

Bogdan Stelea și-a vărsat nervii pe suporterii echipei naționale

Un alt gest surprinzător a fost făcut de fostul portar al echipei naționale, Bogdan Stelea, care după ce a încasat un super gol de la Roberto Miguel Acuna Cabello, cu un șut de la 35 de metri,, în meciul amical România-Paraguay 3-2 (3 iunie 1998). Enervat de reacția suporterilor de pe stadionul Ghencea, care au început să îl huiduie, goalkeeper-ul naționalei a arătat către tribună degetul mijlociu.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, după meci acesta le-a arătat suporterilor partea dorsală. Acesta este meciul la finalul căruia Hagi a avut conferința de presă memorabilă în care anunța prevestea viitorul fotbalului românesc: ,,Peste doi-trei ani, nu va mai rămâne nimic din echipa naţională şi-atunci vă veţi da seama ce-aţi pierdut. Noi venim cu tot sufletul să jucăm pentru România, dar voi, în loc să ne susţineţi, ne atacaţi continuu, îndepărtând lumea de stadion”

Adrian Mutu a petrecut cu lăutari după Serbia-România 5-0

Mircea Lucescu l-a acuzat atunci pe Mutu că a vândut meciul sârbilor, pe banca naționalei la acel meci din 2009 era chiar Răzvan Lucescu. După meci, Mutu a plecat atunci din cantonamentul echipei naționale și a condus 96 de km până la Novi Sad, unde a petrecut cu lăutari la un chef organizat de un cunoscut interlop și patron al echipei de fotbal din localitate.

ADVERTISEMENT

“Briliantul” a revenit la hotel în zori de zi, și-a strâns lucrurile și a plecat direct spre Florența! După acest meci, Adrian Mutu nu a mai fost convocat la echipa națională de Răzvan Lucescu.

Mutu nu era la prima abatere, după ce în 2004, după o victorie la Craiova cu Macedonia (2-1), fostul fotbalist a fugit cu mai mulți jucători și au petrecut într-un club de striptease. Adrian Mutu a fost chiar exclus din lot de Victor Pițurcă la turneul din SUA, chiar înaintea amicalului cu Columbia, când atacantul a avut un schimb dur de replici cu secundul Ștefan Iovan.

ADVERTISEMENT

Aceasta a fost însă doar picătura care a umplut paharul pentru selecționerul Răzvan Lucescu. Mutu a avut o altă escapadă chiar înainte de plecarea în Serbia, ba chiar a fost bănuit că a luat inteționat cartonaș galben pentru a fi suspendat.

Mutu și Tamaș, cuplul scandalagiilor

Nici Gabi Tamaș nu s-a lăsat mai prejos în 2009, când era să se ia la bătaie în cantonamentul echipei naționale de la Mogoșoaia cu Ionel Ganea în timpul unui antrenament, în timp ce în 2011 a ratat turneul din America de Sud, după o beție cruntă, iar Victor Pițurcă l-a amenințat că nu îl va mai chema la lot.

Cosmin Contra l-a înjurat pe George Pușcaș după ratarea unui penalty

Nici antrenorii naționalei nu s-au lăsat mai prejos, cel mai recent episod fiind momentul ratării unui penalty de către George Pușcaș, în meciul cu Norvegia din noiembrie 2019, iar selecționerul Cosmin Contra a fost amendat cu 6500 de euro de către FRF: ,,Pe mine nu m-a deranjat că a ratat penalty, m-a deranjat că nu s-a respectat ce a fost înainte de joc. V-am zis, s-a vorbit cu George și totul s-a rezolvat”, declara la acea vreme antrenorul pentru digisport.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,68 este cota pentru ”1 solist” la meciul Austria – România. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT