Alibec, trimis la psiholog. “Dezechilibru emoţional. E răsfăţat!”

Iuliana Spirache   
in Stiri sportive
23/03/2018, 09:19
Alibec, trimis la psiholog. “Dezechilibru emoţional. E răsfăţat!”

Revista Fanatik / Septembrie - 48 de pagini, numai 5 lei
48 de pagini, numai 5 lei

Petre Cozma, răvăşit de eliberarea ucigașilor fiului: „Îi iau cu lopata!”
Acum la toate punctele de presă

Andreas Hniatiuc, unul dintre psihologii cu succes în lumea sportului din România, a vorbit despre situaţia în care se află Denis Alibec şi a dezvăluit ce probleme întâmpină atacantul lui FCSB, dar şi cine poartă vina pentru reacţiile nervoase ale acestuia. Hniatiuc îl sfătuieşte pe internaţionalul român să apeleze la psiholog. 

“Alibec e un caz special al fotbalistului tânăr care nu e în stare să-şi gestioneze gesturile şi trăirile pe care le are în timpul unui meci. La el este în primul rând vorba de dezechilibru emoţional, de o latură pe care nu e în stare să şi-o stăpânească. Îşi doreşte să facă foarte multe, vrea să arate că e cel mai bun, dar nu reuşeşte din mai multe motive. Atunci când nu îi iese, suferă şi are alte trăiri. 

“Clauza aia de zeci de milioane nu are nicio relevanţă!”

I se acordă prea multă atenţie în momentul de faţă, iar el crede că e cel mai important şi din start îşi crează un nivel de aşteptare prea mare! Patronul l-a adus ca pe o valoare şi a crezut că totul i se cuvine şi gata!, de atunci s-a schimbat totul. Mai e ceva, clauza aia de zeci de milioane de euro pe care o are în contract nu are nicio relevanţă. Nu se mai justifică absolut deloc. Mai mult, nici presiunea asta suplimentară nu-i crează un avantaj, din contră. Dar aici trebuie să intervină el şi să se stăpânească, ceea ce nu reuşeşte. 

“Antrenorii l-au alintat şi nu au pus piciorul în prag!”

El are orgoliu, iar presiunea asta nu-i face bine deloc, tocmai de asta e foarte indicat să apelezi la un psiholog în astfel de momente. Nu e nicio ruşine să te duci să vorbeşti cu un psiholog care să te ajute. Eu n-am mai vorbit cu el profesional de când a plecat de la Viitorul, doar ne-am mai întâlnit o dată sau de două ori. În momentul de faţă el nu e un sportiv de top pentru că îi lipsesc rezultatele. E un tânăr răsfăţat şi crede că totul i se cuvine. Ceea ce e greşit. Nu mă surprinde absolut deloc ce face la 27 de ani pentru că a fost un răsfăţat toată viaţa, iar antrenorii l-au alintat şi nu au pus piciorul în prag”, a spus Andreas Hniatiuc, psihologul care a discutat cu Alibec în perioada când juca la Viitorul. 

Închide ×