News

Alida Moise, medicul care s-a confruntat cu o formă severă de COVID-19, numită director general la Spitalul ”Dimitrie Gerota”

08.05.2020 | 20:42
Alida Moise medicul care sa confruntat cu o forma severa de COVID19 numita director general la Spitalul Dimitrie Gerota
ADVERTISEMENT

Alida Moise, medicul care a învins COVID-19, după săptămâni de suferință, în care a fost intubată și a respirat cu ajutorul aparatelor, a fost numită director general al Spitalului ”Dimitrie Gerota” din București.

Alida Moise, medicul care s-a confruntat cu o formă severă de COVID-19, numită director general la Spitalul ”Dimitrie Gerota”

Alida Moise, până în prezent Șefa Secţiei ATI de la Spitalul de Urgenţă “Profesor Dr. Dimitrie Gerota”, a fost împuternicită, vineri, să îndeplinească funcția de director general al acestei unităţi sanitare

Promovarea medicului în această poziție a fost anunțată printr-o postare pe Facebook a ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela.

”În aceste momente, a fi ministru al Afacerilor Interne reprezintă poate cea mai importantă misiune a vieții mele. Această misiune a adus cu ea cea mai mare onoare, dar și cea mai mare responsabilitate pe care viața mi-o putea oferi, aceea de a servi Patria.

Nu a contat niciodată ce funcții am ocupat pentru că mereu le-am văzut ca pe ceva trecător.Ceea ce nu este trecător este binele pe care îl lași în urmă și cărămida mai mică sau mai mare pe care reusești să o pui la construcția aceasta care ar trebui să fie trainică, numită societate.

Începând de astăzi, medicul șef al Secției ATI a Spitalului de Urgență “Profesor Dr. Dimitrie Gerota” București, doamna Moise Alida, cea care a învins moartea printr-o luptă crâncenă cu acest virus, și care va continua să salveze vieți, a fost împuternicită să îndeplinească funcția de director general al acestei unități.

ADVERTISEMENT

Tot de astăzi, directorul general al Spitalului de Urgență “Profesor Dr. Dimitrie Gerota” București, domnul Dragomir Dinu, a fost împuternicit director al Direcției Medicale din Ministerul Afacerilor Interne.

Iar acesta va avea ca director adjunct, pe medicul șef al Secției Gastroenterologie din Spitalul Gerota respectiv, doamna Mahu Claudia-Iulia, care a fost împuternicită să îndeplinească această funcție. Mult succes!”, a precizat Vela.

ADVERTISEMENT

Numiri Spitalul de Urgență "Profesor Dr. Dimitrie Gerota" București

În aceste momente, a fi ministru al Afacerilor Interne reprezintă poate cea mai importantă misiune a vieții mele. Această misiune a adus cu ea cea mai mare onoare, dar și cea mai mare responsabilitate pe care viața mi-o putea oferi, aceea de a servi Patria. Nu a contat niciodată ce funcții am ocupat pentru că mereu le-am văzut ca pe ceva trecător. Ceea ce nu este trecător este binele pe care îl lași în urmă și cărămida mai mică sau mai mare pe care reusești să o pui la construcția aceasta care ar trebui să fie trainică, numită societate. Astăzi am trăit un moment important, consider eu, și sper că am reușit să mai pun o cărămidă pentru o societate mai bună, pentru o societate dominată de profesioniști. Începând de astăzi, medicul șef al Secției ATI a Spitalului de Urgență "Profesor Dr. Dimitrie Gerota" București, doamna Moise Alida, cea care A ÎNVINS MOARTEA printr-o luptă crâncenă cu acest virus, și care va continua să salveze vieți, a fost împuternicită să îndeplinească funcția de director general al acestei unități.Tot de astăzi, directorul general al Spitalului de Urgență "Profesor Dr. Dimitrie Gerota" București, domnul Dragomir Dinu, a fost împuternicit director al Direcției Medicale din Ministerul Afacerilor Interne. Iar acesta va avea ca director adjunct, pe medicul șef al Secției Gastroenterologie din Spitalul Gerota respectiv, doamna Mahu Claudia-Iulia, care a fost împuternicită să îndeplinească această funcție.Mult succes!

Posted by Marcel Vela on Friday, May 8, 2020

Alida Moise, un exemplu de luptător contra coronavirusului

La începutul pandemiei de COVID-19 din România, Alida Moise a fost infectată cu această boală și a trecut prin momente extrem de dificile. Timp de două săptămâni a fost intubată şi a respirat cu ajutorul aparatelor, reușind în final să învingă coronavirusul.

Medicul de la Gerota a fost una dintre victimele fostului angajat MAI care a ascuns o călătorie în Israel, dar a venit de acolo cu coronavirus. În urma lui, spitalul din Capitală a devenit un focar de infecţie.

ADVERTISEMENT