News

Alimentarea cu gaze naturale pentru 4.000 de locuințe din Sectorul 1, oprită în urmă unei avarii produse de angajații Termoenergetica

Alimentarea cu gaze naturale a fost oprită sâmbătă în Sectorul 1 al Capitalei în urma unei avarii provocate de către angajații Termoenergetica
14.01.2023 | 16:00
Alimentarea cu gaze naturale pentru 4000 de locuinte din Sectorul 1 oprita in urma unei avarii produse de angajatii Termoenergetica
Circa 3.800 de clienți casnici au rămas fără alimentarea cu gaze naturale. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Aproape 4.000 de locuințe din zona Bulevardului Ion Mihalache au rămas fără alimentarea cu gaze naturale în urma unei avarii provocate de către angajații Termoenergetica, care săpau în zonă pentru repararea unor conducte de apă caldă.

Aproape 4.000 de locuințe din Sectorul 1, fără gaze naturale

Distrigaz Sud Reţele a transmis sâmbătă că alimentarea cu gaze naturale în zona bulevardului Ion Mihalache din Sectorul 1 a fost oprită sâmbătă la prânz în urma unei avarii produse de lucrători ai Termoenergetica care săpau mecanizat.

ADVERTISEMENT

Cei de la Distrigaz Sud au precizat că normele în vigoare prevăd ca în zona reţelelor de distribuţie a gazelor naturale nu este permisă săpătura mecanizată, aceasta făcându-se exclusiv manual.

”Ca urmare a unei avarii produse asupra sistemului de distribuţie a gazelor naturale de către reprezentanţiiTermoenergetica ce efectuau o lucrare de săpătură mecanizatăpe B-dul. Ion Mihalache, din sectorul 1 al municipiului Bucureşti, Distrigaz Sud Reţele a fost nevoită să sisteze alimentarea cu gaze naturale în zona respectiva astăzi, 14 ianuarie 2023, începând cu ora 12:20.

ADVERTISEMENT

În urma acestei opriri sunt afectaţi cca. 3.800 de clienţi casnici şi non-casnici aflaţi pe 43 de străzi adiacente Bulevardului Ion Mihalache (Caraiman, Lainici, Griviţei, Caşin, Expoziţiei, Clăbucet, Carol Knappe etc.)”, se arată într-un comunicat de presă remis de către Distrigaz Sud Reţele.

Cei de la Distrigaz Sud Reţele au precizat că potrivit regulilor în vigoare în zona de protecţie a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale nu este permisă săpătura mecanizată.

ADVERTISEMENT

Sfaturi de precauție pentru bucureșteni

Potrivit sursei citate echipele Distrigaz Sud Reţele sunt deja la faţa locului pentru a asigura remedierea avariei.

Reluarea alimentării cu gaze naturale a clienţilor afectaţi se va face în cursul zilei de sâmbătă, până în orele 21:00.

ADVERTISEMENT

”După reluarea realimentării cu gaze naturale, în cazul în care clienţii simt miros de gaze, sunt rugaţi să aerisească imediat încăperea, să nu provoace scântei, să nu acţioneze întrerupătoarele electrice, să nu folosească aparatele electrocasnice şi, dacă este posibil, să închidă robinetul de alimentare cu gaze naturale”, a mai transmis compania Distrigaz Sud Reţele.

ADVERTISEMENT
Tags: