News

Alimente minune împotriva COVID-19! Cele mai populare mituri pe timp de pandemie

06.05.2020 | 11:50
Alimente minune impotriva COVID19 Cele mai populare mituri pe timp de pandemie
ADVERTISEMENT

Nu a durat mult până când omenirea a început să se agațe de tot felul de rețete sau alimente minune împotriva COVID-19! După aproape 2 luni în care s-a stat acasă, în care viața de zi cu zi s-a schimbat dramatic, oamenii au început să caute soluții pentru a scăpa din „ghearele” unei pandemii care a pus stăpânire pe întreaga lume.

Alimente minune împotriva COVID-19!

În plus, Organizația Mondială a Sănătății a făcut și un apel pentru menținerea unei alimentații curate în contextul luptei cu coronavirusul. OMS a transmis că întreruperile bruște riscă să afecteze sistemul și pot perturba profund organismul privat oricum de lumină.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Organizatia Națiunilor Unite, prin intermediul agenției specializate Programul Alimentar Mondial, a ținut să atragă atenția asupra afluenței informațiilor greșite. ONU nu a mai ezitat și a demontat printr-un comunicat cele mai populare mituri referitoare la nutriție.

Cele mai populare mituri pe timp de pandemie

În primul rând, reprezentanții ONU au explicat ferm că nu există în acest moment un aliment care să lupte singur împotriva coronavirusului. Indiferent că vorbim despre usturoi, lămâi, avocado, ceapă sau soia.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, oamenii trebuie să fie conștienți că nu pot apela la o dietă bazată strict pe un singur aliment, o dietă care ar putea să-i aducă mai degrabă în pragul spitalului.

Dacă vorbim despre sănătate, atunci trebuie să știm că mesele sunt formate dintr-o diversitate de alimente. Discutăm despre orez, paste, legume, fructe și, atenție, o cantitate moderată de proteină animală.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, recomandările ONU sunt adaptate în funcție de vârstă, gen, gradul de activităţi fizice și tipul climei, caldă sau rece.

„Nu există minuni, nu există alimente care ne pot apăra de un virus sau de o boală. Ar fi fost simplu, dar nu e așa.

ADVERTISEMENT

Nutriție înseamnă ceva mai mult. Nu poți mânca numai usturoi și să crezi că nu te mai îmbolnăvești niciodată.

O să dai în altele, la un moment dat. Plus că o să fugă lumea de tine. Este important să avem o alimentație corectă zi de zi, o alimentație în care să respectăm câteva lucruri de bază”, a spus pentru FANATIK Marian Bălan, expert în nutriție.

 

 

ADVERTISEMENT