News

Alimente raționalizate și atmosferă apăsătoare la Moscova, după sancțiunile economice. “Rusia e anulată”

Cum sunt afectați cetățenii ruși de sancțiunile economice asupra țării lor. La Moscova, atmosfera este una apăsătoare, iar alimentele sunt raționalizate
08.03.2022 | 23:07
Alimente rationalizate si atmosfera apasatoare la Moscova dupa sanctiunile economice Rusia e anulata
Rușii dau buzna în magazine înainte de a se închide. sursă foto: captură video NFKRZ / Twitter
ADVERTISEMENT

Invazia Rusiei asupra Ucrainei a adus după sine nenumărate sancțiuni, iar cei mai afectați sunt rușii de rând. La Moscova, atmosfera este una apăsătoare, iar alimentele sunt raționalizate.

Alimente raționalizate și atmosferă apăsătoare la Moscova, după sancțiunile economice

Sancțiunile economice cu care Rusia se confruntă în prezent nu afectează doar elitele, ci și oamenii de rând. La Moscova, de exemplu, atmosfera este una apăsătoare.

ADVERTISEMENT

Lista companiilor occidentale care se retrag din Rusia crește pe zi ce trece. În centrele comerciale din centrul Moscovei, multe magazine occidentale sunt deja închise, iar în altele nu sunt acceptate plățile cu cardul.

Oamenii au început să dea buzna în magazine și să își facă provizii înainte ca acestea să se închidă, după cum se poate observa și în acest filmuleț postat de youtuberul rus Roman Abalin, la minutul 2:37.

ADVERTISEMENT

 

Rușii se confruntă, de asemenea, și cu o raționalizare a alimentelor. Mai multe supermarketuri mari din Rusia limitează numărul de bunuri de bază pe care oamenii le pot cumpăra simultan.

“Doar o pungă de zahăr de 5 kg de persoană”, este unul dintre mesajele întâlnite în magazinele din Rusia.

ADVERTISEMENT

Guvernul spune că acest lucru are loc pentru a limita tranzacțiile pe piața neagră și inflația.

Youtuberul rus nu crede că cetățenii vor face o revoluție

Impactul asupra rușilor de rând se face deja simțit. Moneda Rusiei, rubla, s-a prăbușit, iar prețurile pentru o întreagă gamă de bunuri și servicii cresc rapid, inclusiv călătoriile în străinătate.

ADVERTISEMENT

Youtuberul rus Roman Abalin a postat un filmuleț despre cum sunt afectați cetățenii de rând de toată situația.

Acesta a precizat că, din punctul lui de vedere, este puțin probabil ca rușii să se revolte împotriva regimului lui Vladimir Putin.

“Presupun că țările occidentale se gândesc că, dacă cetățenii ruși vor fi împinși la limită, vor face o revoluție împotriva regimului. Eu nu cred că se va întâmpla acest lucru”, a precizat acesta.

ADVERTISEMENT