Life

Alimentele care au cele mai multe calorii. Greșeala pe care mulți o fac în diete

În momentul în care ținem o dietă contează mult să știm alimentele care au cele mai multe calorii. În caz contrar, riscăm să facem greșeli.
16.03.2023 | 09:15
Alimentele care au cele mai multe calorii Greseala pe care multi o fac in diete
Alimentele care au cele mai multe calorii. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Alimentele care au cele mai multe calorii nu sunt cunoscute chiar de oricine. La prima vedere pot să pară sățioase, naturale, dar și bogate în minerale și vitamine. La final însă, vom observa că acestea ne pot afecta greutatea, în funcție de cantitatea în care sunt consumate.

Alimentele care au cele mai multe calorii

Dacă te-ai decis să slăbești și să urmezi o dietă, alimentația este cea mai importantă. Într-adevăr, mișcarea este și ea esențială, însă înainte de toate trebuie să facem puțină ordie în bucătărie. Sunt alimente extrem de bogate în calorii de care trebuie să ne ferim.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, dacă alegem să le introducem în dieta noastră, ar fi bine să acordăm o atenție sporită cantității. Alimentele care au cele mai multe calorii pot avea aditivi, dar și condimente. Drept urmare, dincolo de beneficiile pe care le au pentru organism, ne pot da greutatea peste cap.

Alimentele care au cele mai multe calorii și pe care mulți le adaugă în dieta lor sunt în primul rând nucile și fructele uscate. Iar aici regăsim de la faimoasele nuci caju, alune, până la nucile simple ori migdalele. Într-adevăr, ele sunt bogate în proteine și vitamine.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, ar fi bine să știm că acestea conțin și o calitate mare de grăsimi, deci au un aport caloric generos. Doar 100 de grame de nuci sau de migdale ajung să conțină chiar și 600 de calorii. Iar lista nu se termină aici. În continuare avem semințele.

Câte calorii are o felie de nucă de cocos

Iar aici se încadrează semințele de floarea soarelui, cele de dovleac, dar și cele de in. Pe cât se sățioase, delicioase și bogate în vitamine sunt, acestea conțin la rândul lor o cantitate mare de grăsimi nesaturate și evident, au o valoare calorică destul de mare.

ADVERTISEMENT

Și nuca de cocos extrem extrem de bogată în calorii, pentru cei care nu știu. O singură felie de nucă de cocos proaspătă are în jur de 160 de calorii. Astfel, dacă vrei să o adaugi în dieta ta, recomandat ar fi să acorzi o atenție sporită cantității, penru a evita acumularea unor kilograme nedorite.

Și unele ingrediente pe care le folosim s-ar putea să fie periculoase pentru silueta noastră când vine vorba de calorii. Un exemplu este uleiul de măsline extravirgin, care de altfel este și extrem de sănătos. Mulți îl folosesc în diferite rețete atunci când țin dietă, ori îl adaugă în salată.

ADVERTISEMENT

Și aici însă trebuie să ținem cont de niște reguli și evident și de cantitate. Consumat în exces, uleiul de măsline poate să devină o adevărată bombă calorică. Știai că o singură lingură de ulei de măsline are 90 de calorii? Tocmai din acest motiv, nutriționiștii ne recomandă să nu depășim un consum de 3 siguri pe zi.

ADVERTISEMENT
Tags: