Life

Alimentele care cresc trigliceridele din organism. Pericolele ce pot apărea

Produsele care fac să se ridice nivelul de trigliceride din corpul uman. Riscurile la care se expun oamenii din România.
08.04.2025 | 23:45
Alimentele care cresc trigliceridele din organism Pericolele ce pot aparea
Acestea sunt alimentele care cresc trigliceridele în organism. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Trigliceridele sunt cea mai comună formă de grăsime care ajunge în sânge și apoi, se depozitează în țesuturi. Studiile arată care sunt alimentele care cresc trigliceridele din organism. Pericolele ce pot apărea în situația unor excese.

Ce alimente favorizează nivelurile crescute de trigliceride

Cadrele medicale trag un semnal de alarmă legat de o analiză care se face frecvent. Cu siguranță, ai observat după ce ți s-a recoltat sânge, în buletinul de analize, acest detaliu în situația în care apare un nivel crescut.

ADVERTISEMENT

Trigliceridele sunt importante pentru organismul uman, însă pot deveni periculoase pentru sănătate. Riscurile pot apărea atunci când se consumă anumite produse. Printre alimentele care cresc aceste grăsimi se numără cele de origine animală și cele ultraprocesate.

Pielea de pe carnea de pui sau curcan nu este indicată celor au probleme cu colesterolul. Aceasta este foarte grasă și trebuie evitată neapărat de cei care se confruncă cu neplăceri legate de grăsimile din sânge.

ADVERTISEMENT

Lactatele integrale consumate în cantități mari și des afectează funcția ficatului. Ele au o concentrație mare de colesterol și din cauza lactozei și a cazeinei sunt mai greu de digerat. Pentru un nivel optim al trigliceridelor ar fi bine să se mănânce în porții mici produse de patiserie.

În general, aluaturile de patiserie sunt prefabricate și folosesc grăsimi hidrogenate, ulei de palmier, ulei de porumb sau margarină. Unele pot avea în compoziția lor unt. Din păcate, grăsimile din compoziția lor sunt greu de descompus.

ADVERTISEMENT

Așadar, cornurile cu rahat sau cele cu ciocolată cresc nivelul trigliceridelor. În plus, favorizează depunerile de colesterol, lucru valabil și în cazul dulciurilor concentrate. În această categorie se află prăjiturile cu multă cremă, torturile de la cofetărie, bomboanele, napolitanele și biscuiții.

ADVERTISEMENT

Nivelul normal de trigliceride

Doctorii transmit că oamenii trebuie să aibă trigliceridele la un nivel normal. Acest lucru este necesar pentru funcționarea 0ptimă a corpului. Intervalul sănătos este mai puțin de 150 miligrame pe decilitru (mg/dl). Limită ridicată este de la 150 până la 199 mg/dl.

În cazul în care pe analize scrie de la 200 până la 499 mg/dl înseamnă că nivelul de trigliceride este unul ridicat. De asemenea, dacă trece de 500 mg/dl, atunci nivelul de trigliceride este foarte mare. Când sunt excese apar diverse probleme și afecțiuni medicale, cum ar fi riscul crescut de ateroscleroza.

Boala arterială coronariană și accidentul vascular cerebral sunt alte pericole ascunse ale trigliceridelor. Mai mult decât atât, un nivel foarte ridicat poate provoca pancreatita. Pot apărea criza hepatică sau alte afecțiuni hepatice, precum și hipotiroidismul.