Cercetătorii de la Universitatea de Medicină Tradițională Chineză din Chengdu arată care sunt alimentele care elimină țiuitul din urechi. Studiul realizat de oamenii de știință susține că sunt bune pentru circulația sanguină și funcția vasculară.
Țiuitul care apare în urechi, denumit în termeni medicali tinitus, este o senzație care persistă o perioadă destul de îndelungată. Majoritatea pacienților descriu această problemă ca fiind un țiuit, bâzâit sau șuierat.
În urmă cu puțin timp specialiștii au realizat un studiu pentru a vedea care sunt produsele care elimină această neplăcere. Oamenii de știință de la Universitatea de Medicină Tradițională Chineză din Chengdu le recomandă pentru circulația sanguină.
De asemenea, aceste alimente sunt bune pentru funcția vasculară, după cum arată cercetarea efectuată pe o populație de peste 300.000 de participanți. Aceasta sugerează că unele alimente protejează împotriva tinitusului.
Publicația BMJ Open, arată că există o relație extraordinar de bună între dietă și tinitus. Fructele se numără printre alimentele care reduc senzația care apare în urechi. Consumul regulat de fructe a fost asociat cu o reducere de 35,1% a riscului de tinitus.
Produsele lactate duc la o scădere de 17,3% a riscului. În plus, fibrele alimentare trebuie neapărat să fie incluse în meniu pentru a scăpa de țiuitul din urechi. Totodată, specialiștii spun că un consum moderat de cafea a fost asociat cu o scădere de 10,2% a cazurilor de tinitus.
Țiuitul din urechi apare brusc sau se dezvoltă treptat. Afecțiunea are mai mulți factori declanșatori, cum ar fi expunerea prelungită la zgomote puternice. Acest lucru se întâmplă atunci când oamenii merg în cluburi sau la concerte.
Doctorii transmit că această situație neplăcută poate apărea și din cauza pierderii auzului legat de vârstă, ca rezultat al uzurii naturale a sistemului auditiv. Infecțiile, blocajele de ceară, stresul și anxietatea sunt alte cauze.