Frigul și schimbările climaterice pot afecta starea de bine a unei persoane, motiv pentru care există câteva alimente care încălzesc corpul pe timp de iarnă. Nutriționiștii le recomandă și pentru slăbit. Sunt bogate în vitamine și minerale.
Specialiștii în domeniul nutriției vin cu sfaturi excelente pentru a trece cu bine peste sezonul rece. Aceștia au o serie de recomandări care includ anumite produse care sunt perfecte pentru ridicarea temperaturii în organism.
Aceste alimente sunt ideale și pentru pierderea în greutate. Ciorbele și supele calde nu trebuie să lipsească din meniul de iarnă, mai ales că au o multitudine de vitamine și multiple beneficii pentru sănătate.
O altă sursă bună de energie se găsește în nuci care sunt bogate în acizi omega-3. În plus, ele contribuie la sănătatea cardiovasculară și îmbunătățesc funcționarea creierului. Nucile combat starea de oboseală și au efect antibacterian.
De asemenea, nutriționișii transmit că consumul regulat de curmale nu trebuie exclus pe timp de iarnă. Aceste fructe fac parte dintr-o dietă sănătoasă pentru că asigură un aport adecvat de vitamine, minerale și antioxidați.
Totodată, curmalele sunt bogate în zaharuri naturale și fibre, numai bune pentru a susține energia organismului pe parcursul zilelor mai reci. Mai mult decât atât, reprezintă o alternativă sănătoasă la gustările nesănătoase.
Citricele, în special portocalele, sunt un aliat de nădejde în perioada rece. Sunt bogate în vitamina C, fiind perfecte pentru a sprijini sistemul imunitar. Nutriționiștii le recomandă pentru că ajută la prevenirea răcelilor și altor afecțiuni frecvente în timpul sezonului de iarnă.
Sucurile de legume sau de portocale nu trebuie să lipsească din alimentația oamenilor pentru că au rolul de a încălzi organismul. Aceste băuturi se pot realiza și din alte produse, cum ar fi sfecla roșie care are numeroase proprietăți.
Aceasta are vitamine care sunt esențiale pentru a face față provocărilor aduse de vremea rece. Sfecla roșie stimulează sistemul imunitar și ajută inima și plămânii să funcționeze mai bine în timpul exercițiilor fizice.