Alimentația joacă un rol esențial pentru sănătatea organismului. Alimentele pe care le consumăm zilnic nu doar că ne asigură vitaminele și nutrienții necesari, dar pot ține la distanță și unele boli grave, precum cancerul.
În ultimii ani, preocuparea principală a multor persoane a început să fie alimentația. În contextul în care există o varietate de produse pe piață, este important să știm ce anume trebuie să alegem, pentru a ne menține sănătoși.
Dr. Tinting Tan de la City Hope, California, susține că alimentația este factorul cheie care poate ține la distanță o mulțime de boli. Oncologul de renume a descoperit alimentele care reduc riscul apariției cancerului și care o ajută să se simtă foarte bine.
Oncologul Tinting este conștient că istoricul și genetica familiei sunt importante, însă, cancerul poate fi ținut la distanță și cu ajutorul unei alimentații echilibrate. Combinată cu un somn adecvat și cu o activitate fizică regulată, aceasta poate fi rețeta care reduce riscul apariției cancerului.
”Alimentația este un factor pe care îl putem controla și care poate contribui la reducerea inflamației și susținerea unui sistem imunitar puternic.”, a spus dr. Tan.
Oncologul susține că o dietă săracă în fibre, antioxidanți și grăsimi sănătoase poate fi factorul declanșator al multor boli cronice. Tocmai de aceea, medicul a împărtășit cu toți meniul zilnic, alcătuit astfel încât să protejeze organismul de boli și să îi asigure toate cele necesare.
Dr. Tinting Tan își începe ziua cu ovăz integral, cunoscut datorită fibrelor care hrănesc bacteriile bune din intestin. Din meniu nu lipsesc nici afinele, o sursă naturală de antioxidanți. Aceste fructe țin la distanță stresul oxidativ și riscul apariției cancerului.
Din dieta oncologului mai fac parte și oleaginoasele, precum migdalele, nucile și nucile pecan. Acestea susțin sănătatea cardiovasculară, sunt bogate în fibre și pot fi consumate cu ușurință în diverse combinații alimentare.
Toate aceste alimente sunt consumate de oncologul Tan la micul dejun. Potrivit specialistului, o astfel de combinație nu doar că este benefică pentru sănătatea organismului, dar este și foate gustoasă. În plus, aceste alimente sănătoase îmbunătățesc digestia, susțin imunitatea și ajută la menținerea controlului greutății.
Pentru persoanele care nu știu cum să le combine, oncologul a propus trei variante de mic dejun rapide și sănătoase. Astfel, poți opta pentru ovăz cu matcha și fructe de pădure sau pentru terci cald cu chinoa, ovăz și semințe de chia. La fel de bun este și ovăzul clasic cu iaurt sau cu unt de arahide.