Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că pe rafturile magazinelor din România se află o varietate de produse. În timp ce pentru mulți români prezența acestora este ceva normal, în alte țări, ele nu se comercializează. Iată la ce alimente avem noi acces, iar peste hotare sunt total interzise.
Specialiștii în alimentație și nutriție au început să fie din ce în ce mai preocupați de produsele care ajung pe rafturile magazinelor. În ciuda faptului că sunt foarte delicioase, multe dintre ele sunt un adevărat pericol pentru organism.
Foarte puține sunt persoanele care și-au format un obicei din a citi etichetele produselor pe care le pun în coș. Tocmai din acest motiv, în mai multe țări din lume, unele alimente sunt total interzise.
În țări dezvoltate, precum Singapore sau Statele Unite ale Americii, unele produse banale care la noi se găsesc peste tot, au fost interzise. Acestea nu pot fi comercializate, sub nicio formă, către public, iar explicația este una simplă.
Aceste produse reprezintă o amenințare asupra sănătății, iar consumul lor ar putea duce la apariția unor boli destul de grave. Tocmai de aceea, pentru a menține populația departe de astfel de tentații, autoritățile au decis interzicerea lor.
Potrivit click.ro, lista alimentelor care nu se regăsesc în astfel de țări este una destul de mare. Cel mai probabil, românilor li se pare ciudat că astfel de produse nu pot fi luate de pe rafturile magazinelor.
Printre cele mai cunoscute alimente care nu se comercializează aici se numără faimosul ou Kinder, laptele crud și guma de mestecat. În țări precum cele menționate mai sus nu vei găsi nici foie gras de gâscă sau rață, carne de cal și nici semințe de mac.
Pentru fiecare aliment interzis, în parte, autoritățile din țările respective au și motivat alegerea pentru care nu se comercializează. De exemplu, oul Kinder este interzis în America din cauza jucăriilor mici care pot fi înghițite de către copii.
În Arabia Saudită, Taiwan și Singapore, nu vei găsi niciodată la magazine semințe de mac. Acestea fac parte din categoria narcoticelor și sunt complet interzise.
Dacă în România se găsește pe toate rafturile guma de mestecat, ei bine, în Singapore este total interzisă. Singurul tip de gumă care poate fi cumpărat este cel destinat renunțării la fumat.
În țări precum Canada, Scoția sau Australia, magazinele nu au voie să comercializeze lapte crud, netratat, din cauza germenilor. Nici produsele obținute din procesarea acestuia nu se găsesc pe rafturile supermarketurilor.