Dacă îți dorești să poți arăta mai tânăr chiar și cu 10 ani, atunci aceste alimente nu trebuie să lipsească din dieta ta. Pentru a avea o piele sănătoasă, sper exemplu, nu doar cremele sunt suficiente, ci și alimentația.
Toată lumea își dorește să nu îmbătrânească cel mai probabil. Unele persoane apelează la creme ori alte proceduri estetice pentru a avea o piele fermă, ori pentru a putea scăpa de riduri.
Totodată, sunt persoane care fac sport, astfel încât să se mențină în formă și să se bucure de o stare de bine. Adevărul este însă că alimentația joacă un rol esențial și ea. Mai exact, poți avea o piele tânără o stare de bine și dacă mănânci ceea ce trebuie.
Ce alimente să consumi ca să poți arăta mai tânăr cu până la 10 ani? În primul rând roșii. Au proprietăți antioxidante și de asemenea conțin licopen. El poate elimina eficient radicalii liberi, protejând pielea de îmbătrânirea prematură și contribuind la prevenirea anumitor forme de cancer.
Iar conform specialiștilor, roșia gătită este chiar mai bogată în licopen biodisponibil. Totul se datorează procesului de preparare termică. Peștele gras este de asemenea un aliment pe care ar fi bine să îl consumi mai des.
Vorbim despre peștii grași, bogați în omega 3. Aici se încadrează atât somonul, cât și sardinele, dar și heringul. Consumat regulat, un astfel de pește susține sănătatea cardiovasculară. Iar pe lângă asta, omega-3 este un aliat prețios pentru o piele sănătoasă după 50 de ani.
Practic acesta menține hidratarea și încetinește degradarea colagenului. Totodată, consumul de omega-3 protejează pielea de razele UV și neutralizează radicalii liberi. Și dacă alegi să consumi struguri regulat poți arăta mai tânăr.
Este bine cunoscut faptul că aceștia sunt bogați în antioxidanți, în special în resveratrol. Acesta este un polifenol concentrat mai ales în coajă. Substanța luptă practic împotriva radicalilor liberi și ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii.
Ceaiul verde are de asemenea beneficii uimitoare pentru organism. Vorbim în special despre ceaiul plantă și nicidecum despre pliculețe. Acest conține EGCG, un compus vegetal din familia catechinelor (polifenoli) cu efect antioxidant puternic.
Practic substanțele care se regăsesc în ceaiul verde întăresc apărarea împotriva radicalilor liberi, încetinesc îmbătrânirea pielii și pot prelungi durata de viață, după cum relatează cei de la santemagazine.fr
Când vine vorba de proteine, carnea slabă și ouăle pot fi alegerea cea mai bună. Gălbenușul de ou, spre exemplu, conține colagen și sulf. De cealaltă parte, carnea, în special cea slabă, adică cea de pui, furnizează glicină și prolină, aminoacizi cheie pentru structura fibrelor de colagen.
La fel ca și roșiile, morcovii fac și ei minuni pentru piele și pentru organism. Sunt bogați în beta-caroten, care este precursorul vitaminei A. Această vitamină este esențială pentru sănătatea celulară și oculară și joacă un rol major în prevenirea îmbătrânirii pielii.
Fructele de pădure, dar și nucile, sunt și ele bogate în vitamine și antioxidanți. Astfel, pot fi consumate regulat fără griji. Deși la prima vedere poate părea banal, adevărul este că alimentația influențează calitatea pielii noastre și nu numai.