Life

Alimentele care te feresc de balonare. Sunt bune pentru digestie

Multe persoane se confruntă cu balonarea, mai ales după ce au mâncat anumite alimente. Cum putem scăpa de această problemă digestivă?
08.01.2024 | 09:58
Alimentele care te feresc de balonare Sunt bune pentru digestie
Balonarea este o problemă digestivă tot des întâlnită/ sursa foto: superfit.ro
ADVERTISEMENT

Balonarea este o problemă digestivă des întâlnită. Ea poate fi influențată de diverși factori externi, printre care schimbările hormonale, stresul, dar și alimentele pe care le consumăm zilnic. Specialiștii susțin că o dietă echilibrată care include doar alimente care nu balonează poate reduce total disconfortul de la nivelul abdomenului. Iată care sunt alimentele care ne feresc de balonare! Consumați-le mai des.

Ce alimente ne feresc de balonare

Dacă vă confruntați cu balonarea, adică senzația de stomac plic, și nu știți ce să mai faceți pentru a scăpa de această senzație de disconfort, trebuie să știți că există o serie de alimente care vă pot scăpa de această problemă. De obicei, balonarea este o senzație neplăcută de plinătate și disconfort la nivelul abdomenului. Sunt mulți români care se confruntă cu această problemă.

ADVERTISEMENT

Dacă nu știați, există o serie de alimente care nu balonează, printre acestea se numără și portocalele. Aceste fructe delicioase au un conținut mare de apă și fibre care ajută la digestie. Așadar, portocalele pot preveni senzația de balonare și pot fi consumate fără restricții din partea doctorilor.

Un alt aliment care conține probiotice este iaurtul. Probioticele pot ajuta extrem de mult la digestie. Specialiștii susțin că bacteriile din probiotice pot ajuta la echilibrarea florei intestinale pe termen lung. Drept urmare, iaurtul este un aliment numai bun de consumat destul de des, pentru că nu balonează și ajută la reducerea gazelor din intestin.

ADVERTISEMENT

În plus, anghinarele sunt renumite în întreaga lume pentru conținutul lor ridicat de fibre. Acestea ajută la o digestie mai bună și pot contribui semnificativ la prevenirea apariției constipației. De asemenea, această plantă verde este și un diuretic natural, stimulând digestia. Poate ajuta și la retenția de apă.

Ghimbirul, un antiinflamator puternic

Ghimbirul este un alt aliment care acționează ca un antiinflamator puternic pentru balonare, fiind de mare ajutor pentru tractul digestiv. Compușii din ghimbir pot contribui la deplasarea mai ușoară a mâncării prin tractul digestiv, reducând astfel riscul de apariție a gazelor din intestin.

ADVERTISEMENT

Și migdalele pot fi incluse în dieta zilnică dacă nu vreți să mai fiți balonați! Nu multă lume consumă migdale, însă acestea au un conținut ridicat de proteine și fibre, deoarece ajută foarte mult la reglarea digestiei. În plus, migdalele oferă sațietate pe tot parcursul zilei și în acest fel veți reduce consumul excesiv de produse nesănătoase.

Dacă nu știați, menta este un alt remediu tradițional care ajută în tratarea problemelor digestive. Rolul său este de a relaxa mușchii tractului digestiv, facilitând tranzitul intestinal și reducerea simptomelor de balonare și gaze.

ADVERTISEMENT

Simptomele balonării

De cele mai multe ori, balonarea se manifestă prin stomac plin. Gazele se acumulează în stomac sau intestine, iar afecțiunea se poate manifesta în diferite moduri. Cele mai cunoscute simptome sunt următoarele:

  • senzația de plin și distensia stomacului;
  • umflarea vizibilă la nivelul abdomenului;
  • durere și disconfort în zona abdominală, care de cele mai multe ori poate fi acută;
  • simptomele pot fi însoțite și de alte probleme digestive, precum mișcări neregulate ale intestinului și gazele în exces din stomac. Atunci trebuie să consultăm de urgență un medic.
ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
Cea mai călduroasă dimineaţă de 24 februarie din istorie. Temperaturile au urcat până...
Cea mai călduroasă dimineaţă de 24 februarie din istorie. Temperaturile au urcat până la 23°C. Când ar putea reveni un episod de iarnă cu lapoviţă şi ninsori
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu...
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu supranume cuminți
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Alex Ștefănescu, criticul literar și istoric, a murit
Alex Ștefănescu, criticul literar și istoric, a murit
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Simona Halep dă cărțile pe față și vorbește despre cel mai greu moment....
Simona Halep dă cărțile pe față și vorbește despre cel mai greu moment. Cauza ar fi fost comportamentul urât al sportivei ”M-a părăsit. A fost un șoc”
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde