Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a descoperit care sunt alimentele care țin de foame, dar nu îngrașă. Ce a dezvăluit medicul despre acestea pentru a avea parte de un stil de viață echilibrat și extrem de sănătos.
Mihaela Bilic este cunoscută pentru sfaturile pe care le oferă celor care o urmăresc pe social media. Vedeta a spus adevărul despre produsele anti-foame, precizând că sațietatea este influențată de doi factori esențiali.
Cunoscutul medic transmite că este vorba de fibre și proteine. Fibrele au un volum mare și ocupă spațiu în stomac, oferind o senzație de plenitudine. Pe de altă parte, proteinele sunt mai greu de digerat și mențin senzația de foame pentru o perioadă mai lungă.
„Ca să ne păcălim instinctele trebuie să fim isteți și să alegem alimentele cu putere sațiogenă crescută, care ne satură cu puține calorii. Senzația de sațietate apare la 2 categorii de nutrienți: fibrele care au volum mare și dau efect de stomac plin și proteinele care sunt greu de digerat/metabolizat.
La cealaltă extremă sunt alimentele cu volumic și conținut caloric crescut, precum brânzeturi, mezeluri, grăsimi, produse de ronțăit dulci sau sărate. Chiar dacă ni se pare că am mâncat puțin, există riscul să ne îngrășăm”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Mihaela Bilic a realizat și un top 3 alimente sățioase, dar care sunt perfecte pentru siluetă. Acestea nu îngrașă, pe primul loc fiind oul care conține doar 80 de calorii. Nutriționistul transmite că oferă o senzație de sațietate de lungă durată.
De asemenea, oul este bogat în proteine și nutrienți esențiali. Locul doi este ocupat de carnea slabă, una dintre cele mai bune surse de proteine. Digestia proteinelor consumă mai multe calorii decât conțin ele în sine, adică organismul cheltuie energie pentru a le metaboliza.
Pe locul trei se găsește peștele gras. Mihaela Bilic susține că acesta este plin de proteine și acizi grași Omega-3, benefici pentru sănătate. Printre cele mai bune alegeri, în opinia medicului, se află somonul, tonul și macroul.
Mai mult decât atât, cartofii, supele, ciorbele și fructele bogate în pectină, cum ar fi merele, perele, gutuile sau caisele, nu îngrașă. Pastele, orezul și cartofii îngrașă mai puțin atunci când sunt consumate reci.