Life

Alimentele cu care să nu combini niciodată ceaiul verde. Ce probleme de sănătate pot apărea

Cu ce nu ar trebui să combini niciodată ceaiul verde. Unele alimente nu sunt deloc recomandate după ce ai consumat această băutură.
21.03.2025 | 14:21
Alimentele cu care sa nu combini niciodata ceaiul verde Ce probleme de sanatate pot aparea
Cu ce să nu combini ceaiul verde. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Specialiștii au dezvăluit care sunt alimentele ce nu ar trebui combinate niciodată cu ceaiul verde. Chiar dacă această băutură este foarte sănătoasă, în general, există riscul de a-și pierde proprietățile.

Cu ce nu trebuie să combini niciodată ceaiul verde

Ceaiul verde este recunoscut pentru proprietățile antioxidante și antiinflamatoare și contribuie la scăderea riscului de a dezvolta diverse boli, precum afecțiunile cardiovasculare, dar și la reducerea inflamației și scăderea în greutate. Totodată, este o băutură care contribuie la menținerea nivelului glicemiei.

ADVERTISEMENT

Atunci când este consumat în mod regulat, ceaiul verde poate avea un impact semnificativ asupra sănătății generale. Nu trebuie consumat, însă, de persoanele care se confruntă cu anumite probleme de sănătate.

Chiar dacă este recomandat pentru beneficiile pe care le are, ceaiul verde nu trebuie consumat în exces, ci cu moderație, întrucât poate avea efecte adverse precum insomnia sau problemele în absorbția fierului.

ADVERTISEMENT

Cu toate că este o băutură sănătoasă, nu trebuie combinată cu orice aliment. Varza kale este, de asemenea, cunoscută pentru proprietățile antioxidante, însă nu trebuie să o combini niciodată cu ceaiul verde.

Combinate, ceaiul verde și kale pot fi periculoase pentru sănătate. Care este, însă, motivul pentru care se întâmplă acest lucru? Un specialist a făcut o descoperire importantă.

ADVERTISEMENT

De ce să nu consumi kale după ce ai băut ceai verde

Potrivit medicului Matam Vijay-Kumar de la Universitatea de Stat din Pennsylvania, unele alimente anulează puterea antioxidantă pe care o are ceaiul verde. Nu trebuie să consumi această băutură după o masă bogată în fier.

ADVERTISEMENT

“Dacă bei ceai verde după o masă bogată în fier, principalul component al ceaiului va fi combătut de fier. Astfel, ceaiul verde își pierde proprietățile antioxidante. Prin urmare, pentru a beneficia de proprietățile sale, este mai bine să nu-l consumăm cu aceste alimente”, a explicat medicul, potrivit ziare.com.

Varza kale se numără printre alimentele pe care nu ar trebui să le consumi niciodată după ce ai consumat ceai verde. Nici spanacul nu ar trebui combinat cu această băutură. Ambele alimente sunt cunoscute datorită aportului considerabil de fier.

În plus, cele mai multe legume verzi conțin fier. Atunci când ai de gând să consumi o cană de ceai verde, este important să ții cont de alimentele pe care le-ai consumat la masă.

Tags: