Un nutriționist român foarte apreciat în această branșă a făcut un tabeL cu alimentele ieftine care țin de foame. Acestea pot fi introduse în meniu chiar și în zilele de Post. În plus, nu costă mult și te scapă de orice problemă.
Mihaela Bilic a întocmit o listă cu produsele sățioase și accesibile din punct de vedere financiar. Doctorul, supranumit nutriționistul vedetelor este de părere că acestea se pot mânca și-n timpul posturilor de peste an.
Începând de pe 15 noiembrie 2024 începe Postul Crăciunului, perioadă în care credincioșii pot apela cu mare încredere la consumul de legume. Proteinele de origine vegetală țin de foame o perioadă mai mare de timp.
Printre cele recomandate de medic se numără fasoale, mazărea, lintea și năutul. Acestea au o multitudine de vitamine, minerale și compuși benefici pentru sănătatea organismului. Legumele au fibre cu un conținut redus de calorii.
Fructele se încadrează de minune în această categorie pentru că pot înlocui deserturile. Cele bogate în pectină, cum ar fi: merele, perele, gutuile și caisele au avantajul că satură rapid. Pectina are rolul de a crește senzația de sațietate.
De asemenea, printre alimentele care țin de foame se mai află supele și ciorbele. Aceste preparate culinare conțin peste 90% apă, însă satură oamenii pentru că au puține calorii și mai mult decât atât, hidratează.
„Se numește paradoxul ciorbei și s-a dovedit că stă în stomac de două ori mai mult timp decât un felul doi. Așa că nu ezitați să începeți masa cu o supă, dacă vreți să umpleți stomacul repede”, a scris vedeta pe Facebook.
În plus, Mihaela Bilic îi sfătuiește pe oameni să apeleze la pâine integrală. Aceasta potolește foamea pentru că este bogată în tărâțe. Conținutul mare de fibre blochează o parte din amidon, ceea ce înseamnă că indicele glicemic scade, în timp ce senzația de sațietate crește.
Pastele, cartofii fierți și orezul fac parte din categoria făinoaselor care pot fi consumate în zilele de Post. Și unde mai pui că aceste alimente se numără printre cele care țin de foame. Cartofii fierți sunt o sursă bună de vitamine și minerale.
Specialiștii transmit că pastele care sunt fierte al dente satură fără a pune în pericol silueta, adică nu îngrașă. Pastele nu trebuie să fie niciodată gătite până când s-au înmuiat de tot. Pe de altă parte, cartofii și orezul se consumă după ce s-au răcit.
O parte din amidon nu se mai absoarbe, fapt care face ca oamenii să se sature eficient cu mai puține calorii. Ovăzul reprezintă o alegere sănătoasă pentru micul dejun și care aduce sațietate organismului destul de ușor.
În aceeași notă, persoanele care adoră gustul sărat își pot îndrepta atenția spre pufuleți și porumbul expandat cu aer. Mai mult decât atât, cei care nu pot renunța la ronțăielile dintre mese pot apela la morcovi.