Alimentele la care a renunțat complet un cardiolog sunt delicioase, dar și periculoase. Medicul însă a decis să opteze pentru obiceiuri sănătoase și a reușit să reducă cu până la 80% riscul de atac de cord ori de accidente vasculare cerebrale.
Deși pare greu de crezut, având o alimentație corectă, putem preveni anumite probleme de sănătate. Nu e dificil să alegem alimente sănătoase. Natura ne oferă o mulțime de oportunități de care putem profita.
Dr. Tiffany Di Pietro, cardiolog, a dezvăluit alimentele la care a renunțat complet. Aceasta urmează o dietă mediteraneană în care legumele și fructele, alături de cereale sunt în prim plan.
Totodată, cardiologul consumă semințe, ulei de măsline, nuci, dar și fructe de mare. Și chiar și cercetările confirmă faptul că dieta mediteraneană susține sănătatea inimii. Într-un studiu, participanții care au urmat o astfel de dietă au avut mai puține evenimente cardiovasculare.
Alimentele la care a renunțat complet acest cardiolog sunt cele ultraprocesate, care sunt bogate în sodiu și zahăr. De asemenea, carnea roșie e și ea consumată foarte rar. Alimentația actuală este una suficientă pentru un stil de viață sănătos și o stare de bine.
Ce tip de carne consumă aceasta? În primul rând pește, dar și carne de pasăre. Iar meniul de prânz este întotdeauna unul vegan. De altfel și pacienților săi le recomandă aceleași lucruri, pentru o stare de bine.
„Mă concentrez pe legume proaspete, pește și carne de pasăre. Mănânc foarte puțină carne roșie. În timpul săptămânii de lucru, prânzul meu este vegan. Încerc să încurajez pacienții să ia cel puțin o masă vegană pe zi”, spune Dr. Di Pietro.
Cum arată meniul medicului? La micul dejun optează pentru un iaurt grecesc sărac în grăsimi și granola sau afine. O altă alternativă este o felie de pâine prăjită din cereale integrale cu unt de arahide și câteva felii de banană.
„Ambele opțiuni de mic dejun mă alimentează cu proteine și carbohidrați complecși pentru a-mi începe ziua și au foarte puțin colesterol rău ceea ce ajută la protejarea inimii mele”, spune dr. Di Pietro.
Meniul de prânz este mereu vegan, deci bogat în fructe și legume. Iar mai apoi urmează și o gustare care poate fi o banană, sau un măr. În ceea ce privește cina, medicul spune că alege de multe ori peștele sau carnea de pui ori de curcan.
„Pentru că mănânc cu soțul meu și cu fiul meu în vârstă de 10 ani, tindem să ne concentrăm pe cine sănătoase de care să ne bucurăm cu toții. Sunt norocoasă că fiului meu îi place peștele, așa că avem tendința de a mânca fie pește, fie o masă preparată cu carne tocată de curcan sau pui și un fel de legume”, adaugă aceasta.
Și fiecare masă în parte conține și ierburi, dar și condimente. De altfel acestea susțin la rândul lor sănătatea inimii. Pe lângă faptul că dau o aromă aparte mâncărurilor, ierburile aromate sunt și bogate în antioxidanți.