Medicii endocrinologi diagostichează și tratează bolile hormonale. Cadrele medicale au dezvăluit care sunt alimentele pe care evită să le consume, deși se spune că sunt bune pentru organism. Adevărul este altul și te va uimi și pe tine!
Supermarketurile abundă de produse pe care oamenii le pun în coșul de cumpărături fără a citi etichetele. Mulți dintre clienții magazinelor aleg alimente care se pregătesc ușor și pentru care nu trebuie să stea multă vreme în bucătărie.
Doctorii trag un semnal de alarmă în privința acestora și spun pe care le mănâncă foarte rar sau deloc. Medicul endocrinolog Alessia Roehnelt evită să consume cereale la micul dejun. Acestea au în compoziția lor carbohidrați rafinați, arome artificiale și zaharuri ascunse.
Toate aceste substanțe cresc glicemia și favorizează rezistența la insulină. Multe pungi cu cereale sunt etichetate ca fiind „sănătoase” sau „integrale”, însă adevărul este cu totul altul, din punctul de vedere al nutriționiștilor.
Indicat ar fi ca la micul dejun să se pună în farfurie proteine și nutrienți buni, cum ar fi ouăle, iaurtul grecesc sau un smoothie cu grăsimi sănătoase și fibre. De asemenea, medicul endocrinolog nu consumă deloc produse vegetale ultra-procesate.
Aceste alimente sunt cumpărate adesea ca alternative la cele din carne, dar nu sunt sănătoase. Specialiștii transmit că sunt pline de uleiuri din semințe inflamatorii, aditivi și ingrediente sintetice ce pot afecta negativ sănătatea hormonală.
Medicul endocrinolog susține că al treilea aliment pe care evită să-l consume constă în îndulcitorii artificiali. Aceștia sunt preferați de multe persoane pentru puterea de îndulcire ridicată și lipsa caloriilor asociate cu zahărul.
Printre aceștia se numără aspartamul, sucraloza și zaharina. Neotamul, un derivat al aspartamului, este folosit de mulți oameni pentru a înlocui zahărul. Acesta este de 7.000-13.000 de ori mai dulce decât zahărul.
„Mulți oameni cred că fac o alegere sănătoasă înlocuind zahărul cu îndulcitori artificiali, dar aceștia pot perturba sănătatea intestinală, pot crește nivelul insulinei și pot amplifica poftele alimentare”, a explicat medicul endocrinolog, notează Surrey Live.
Specialistul recomandă oamenilor să apeleze la variante naturale pentru un gust dulce în preparatele culinare. Printre cele mai bune se numără mierea crudă, produsă de albine pentru că are agenți antioxidanți, sau siropul de arțar.