Life

Alimentele pe care nu e bine să le înfășori niciodată în folie de aluminiu. Mulți români fac o mare greșeală

Produsele care nu trebuie învelite deloc în folie de aluminiu. Foarte multe gospodine fac această eroare uriașă de multe ori.
28.05.2023 | 16:21
Alimentele pe care nu e bine sa le infasori niciodata in folie de aluminiu Multi romani fac o mare greseala
Produsele care nu trebuie învelite deloc în folie de aluminiu. Foarte multe gospodine fac această eroare uriașă de multe ori. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Alimentele pe care nu e bine să le înfășori niciodată în folie de aluminiu. Mulți români fac o mare greșeală. Ce spun experții în domeniul sănătății despre folosirea acestui produs legat de diverse preparate culinare.

Produsele care nu trebuie învelite deloc în folie de aluminiu. Foarte multe gospodine fac această eroare uriașă de multe ori

Folia de aluminiu este nelipsită din bucătărie și este utilizată pe scară largă, însă foarte puțini oameni știu care sunt produsele care nu trebuie învelite deloc în ea. Foarte multe gospodine face această eroare uriașă de multe ori.

ADVERTISEMENT

Specialiștii în sănătate ne atrag atenția și ne spun că această practică nu este sigură când vine vorba de alimentele acide. Atunci când cele două intră în contact aluminiul se transferă extrem de ușor la produse.

Totuși dacă vreți să le înveliți este bine să le stropiți cu puțin ulei de măsline și câteva condimente. E foarte important să evitați adăugarea de oțet sau citrice care pot provoca migrarea particulelor de aluminiu.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, conform foodstory.ro, unele organizații susțin că „folia de aluminiu nu eliberează o cantitate periculoasă de metal, chiar și în contact cu alimente acide”, deși subliniază că rata de migrare este scăzută în cazul alimentelor crude sau congelate.

Riscul crește în cazul alimentelor procesate, printre care se numără sosurile grase, produsele pasteurizate sau sterilizate în interiorul ambalajului propriu-zis. Totodată, cuptorul cu microunde nu crește procesul mai mult decât alte tipuri de încălzire.

ADVERTISEMENT

Ce nu se păstrează în folie alimentară

Printre produsele care nu se păstrează niciodată în folie alimentară se mai află și marinadele. Experții spun că acestea combină un element acid cu un element sărat. Este bine să nu învelim alimentele marinate în folie de aluminiu.

Amestecul dintre sare și suc de lămâie asigură un pH acid și produce o migrație mai mare a particulelor. Așadar, specialiștii ne spun că ar fi bine să ne îndreptăm atenția asupra altor tipuri de metode de conservare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mâncarea proaspăt gătită nu se acoperă cu folie alimentară. Cel mai bine ar fi ca preparatele culinare să fie păstrate în recipiente puțin adânci și etanșe. În felul acesta se răcesc mai repede și bacteriile nu intră în interior.

ADVERTISEMENT