Life

Alimentele pe care nu e bine să le mănânci niciodată în avion. Mulți români nu știu asta și fac o mare greșeală

Alimentele pe care nu trebuie niciodată să le consumi în avion. Mulți români fac o mare greșeală atunci când le comandă.
27.03.2023 | 08:50
Alimentele pe care nu e bine sa le mananci niciodata in avion Multi romani nu stiu asta si fac o mare greseala
Alimentele pe care nu e bine să le mănânci niciodată în avion. Sursa foto: Freepik/jannoon028
ADVERTISEMENT

Printre alimentele care nu trebuie consumate în avion se numără unele foarte populare printre pasageri. Cu toate că știu că este greșit, mulți români aleg să le comande. Iată lista felurilor de mâncare de evitat în timpul zborului.

Alimentele pe care nu trebuie să le mănânci niciodată în avion. De ce trebuie evitate

Atunci când zburăm cu avionul, mai ales dacă sunt mai multe ore, senzația de foame apare în mod inevitabil. Cu toate acestea, există și unele alimente pe care nu ar bine bine să le consumă atât pentru sănătatea noastră, cât și pentru confortul celorlalți pasageri.

ADVERTISEMENT

În timp ce ne aflăm la peste 10.000 de metri altitudine, există câteva reguli care trebuie respectate atunci când vine vorba de mâncare. Unele alimente pot duce la balonare, deshidratare, arsuri și chiar disconfort.

Dacă îți este foame în avion, nu achiziționa niciodată un covrig sau pizza cu usturoi sau ceapă. Acestea vor face ca respirația ta să fie urât mirositoare, În plus, compușii specifici usturoiului pot fi eliminați din organism chiar și în 24 de ore.

ADVERTISEMENT

În cazul în care consumi preparate pe bază de usturoi, există o soluție pentru a înlătura respirația urât mirositoare.  “Dacă vei mânca un măr crud sau frunze de mentă îți vei odoriza respirația după ce ai consumat ceapă sau usturoi”, a explicat dr. Sheryl Barringer, nutriționist din Ohio, notează romaniatv.net.

Nici fructele confiate nu sunt cele mai bune preparate pe care le poți consuma în avion. Dacă suferi de astm, atunci acestea ar putea fi foarte dăunătoare deoarece conțin sulfiți. Aceste substanțe pot declanșa crizele de astm. Nivelul de oxigen este oricum scăzut în timpul zborului, așa că astfel de gustări trebuie evitate.

ADVERTISEMENT

Cafeaua este adesea consumată de pasageri în avion, dar nu e deloc o idee bună. Fiecare ceașcă va conține aproximativ 410 mg de cafeină. După ce o bei, nu te vei putea odihni așa cum trebuie și vei merge mai des la toaletă.

Un consum de cel puțin 408 mg de cafeină duce la reducerea rezervelor de sodiu și potasiu, lucru ce declanșează durerile de cap sau crampele musculare, potrivit unui studiu din 2017.

ADVERTISEMENT

De ce nu trebuie să consumi alcool în avion

Persoanele care se tem de zborul cu avionul aleg să consume un pahar de alcool pentru a se calma, dar nici aceasta nu este o alegere sănătoasă. În timpul zborului, organismul este deshidratat. Dacă petreci mai mult de 4 ore în avion, există un risc mai mare să se formeze cheaguri de sânge. Consumul de băuturi alcoolice va accentua efectele negative.

De asemenea, brânza cu mucegai nu trebuie consumată, mai ales dacă ai intoleranță la lactoză. Dacă vor fi turbulențe în timpul zborului, problemele digestive s-ar putea accentua, așa că acest aliment este de evitat.

Nici alunele sau nucile nu ar trebui consumate în avion. O parte din oxigenul din cabină este reciclat, iar deschiderea unei pungi cu astfel de alimente pot declanșa simptomele unui pasager care are alergie la acestea.

În timpul zborului, nu ar trebui niciodată să mănânci un sandwich cu salam. Acest ingredient are un conținut ridicat de histamine, iar dacă ai alergie la acesta. ar putea apărea congestia nazală sau sinuzita. Ar fi mai bine să alegi, în schimb, un sandwich pe bază de carne de curcan.

Conform specialiștilor, din cauza diferenței de presiune din avion, volumul de gaze din intestine poate crește cu până la 25%, potrivit specialiștilor. Fasolea, mazărea și lintea sunt bogate în fibre și cauzează gaze în mod normal, dar disconfortul poate fi accentuat în timpul zborului. Mai mult, femeile însărcinate se vor simți mult mai rău.

Cafeaua și ceaiul din avion sunt preparate folosind apă de la robinet, așa că e bine să eviți aceste băuturi. În schimb, poți achiziționa apa servită în sticle ambalate în timpul zborului.

ADVERTISEMENT