Alimentele pe care e bine să le consumi în sezonul rece dacă vrei să ai o imunitate bună. Sunt recomandate de specialiști, iar cele mai multe sunt foarte accesibile.
Toamna, atunci când temperaturile încep să scadă, alimentația joacă un rol foarte important pentru sănătatea organismului.
Pentru o imunitate puternică, trebuie să incluzi în dietă alimente care conțin vitamina C, dar și alimente cu proprietăți antivirale și antibacteriene.
Alimentele care au un conținut mare de vitamina C, cum ar fi kiwi, citricele, ananasul, fructele de pădure, varza, legumele verzi, ardeii și broccoli trebuie consumate regulat pentru a contribui la menținerea imunității.
Alte alimente care conțin multă vitamina C sunt iaurtul și kefirul. Ouăle, peștele și carnea slabă nu trebuie nici ele să lipsească, deoarece conțin proteine și zinc.
Spanacul este un alt aliment pe care e bine să-l incluzi în alimentație atunci când temperaturile scad. Acesta conține antioxidanți și acid folic, dar și magneziu, fier și potasiu.
Ceapa și usturoiul trebuie consumate în sezonul rece datorită proprietăților antibacteriene și antivirale, așa că nu ezita să le folosești la gătit, în sosuri sau în diverse salate.
Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, motiv pentru care este perfect în sezonul rece. Îl poți consuma mai ales sub formă de ceai.
Iarna poți consuma semințe de floarea-soarelui, migdale, ceai verde și turmeric pentru o imunitate cât mai bună, arată Healthline.
Somnul de calitate nu trebuie niciodată ignorat, dar este necesar mai ales în sezonul rece, atunci când organismul este mult mai predispus la viroze. Este recomandat să dormi 7 – 9 ore pe noapte.
Chiar dacă afară este frig, iar ziua este mai scurtă, nu trebuie să renunți la sport în această perioadă. Mișcarea scade nivelul de stres și ajută la funcționarea normală a sistemului cardiovascular, dar și la întărirea imunității.
Consumul de alcool trebuie redus iarna, întrucât are un efect negativ asupra celulelor imune. Din acest motiv, e bine să consumi cantități cât mai mici de băuturi alcoolice.
Nici zahărul nu trebuie consumat în cantități mari, mai ales iarna, întrucât contribuie la scăderea imunității. Dacă îți place, totuși, gustul dulce, poți folosi îndulcitori naturali.