Stilul de viață sănătos și echilibrat pleacă de la mâncarea pe care oamenii o au în farfurie. Acestea sunt alimentele pe care trebuie să le arunci din frigider pentru că nu fac deloc bine. Un expert în longevitate nu le recomandă nimănui și explică și de ce.
Frigiderul este un spațiu care adună numeroase preparate culinare gătite, dar și produse pe care oamenii le cumpără de la magazin. Multe dintre acestea nu sunt deloc indicate și ar fi bine să le excluzi definitiv din alimentație.
Băuturile dulci sau răcoritoare ar fi bine să fie aruncate la coșul de gunoi pentru că au în compoziția lor cantități ridicate de zaharuri libere. Cadrele medicale transmit că acestea cresc riscul de obezitate și diabet.
Un alt aliment care nu trebuie consumat des constă în gustările sărate. În această categorie se află chipsurile, biscuiții și gustările procesate, care au un conținut ridicat de sodiu. Din păcate, ele pot duce la hipertensiune arterială.
De asemenea, Dan Buettner, expert în longevitate, susține că oamenii ar fi bine să stea departe de dulciuri și bomboane. Cei care consumă în exces aceste produse, care se găsesc pe rafturile tuturor magazinelor, prezintă un nivel crescut de zahăr în sânge.
În plus, doctorii transmit că acestea sunt strâns legate de apariția diabetului, ceea ce înseamnă că trebuie consumate cu moderație. Un indice de masă corporală ridicat este asociat cu bolile cronice, cardiovasculare, tulburările metabolice și afecțiunile musculo-scheletice.
În frigider nu are ce să caute carnea procesată, cum ar fi cea tocată și cârnații. În aceeași notă, specialiștii recomandă să se consume cu moderație alimentele procesate pentru că studiile vorbesc despre multiple efecte negative.
Și în acest caz cercetările arată că sunt corelate cu bolile de inimă și diabetul. Produsele procesate sunt bogate în calorii goale, zaharuri, grăsimi nesănătoase și sodiu, care pot contribui la afecțiuni cronice și hipertensiune arterială.
„Dacă nu le ai la îndemână, le vei consuma cu 80% mai puțin”, susține Dan Buettner, expert în longevitate, conform publicației 20minutos.es. Specialistul este de părere că dieta joacă un rol esențial în viața oamenilor.
A ajuns la această concluzie după ce a studiat zonele din lume unde oamenii trăiesc cel mai mult. Acestea sunt numite „blue zones”, printre ele numărându-se Sardinia, Italia; insulele Okinawa, Japonia și Peninsula Nicoya din Costa Rica.
Ikaria din Grecia și Loma Linda, California, Statele Unite ale Americii sunt alte locuri de pe glob unde persoanele supraviețuiesc foarte mulți ani. În general, cei care locuiesc în aceste regiuni se opresc din mâncat atunci când se simt 80% sătui.