Medicii vin cu un avertisment și spun care sunt alimentele pe care trebuie să le eviți dacă suferi de reflux gastroesofagian. Cadrele medicale transmit că sunt și o serie de băuturi ce nu trebuie consumate în cazul acestui probleme de sănătate.
Refluxul gastroesofagian apare atunci când acidul gastric se întoarce în esofag, provocând iritații și disconfort. Specialiștii trag un semnal de alarmă pentru că boala este în creștere din cauza dietelor nesănătoase și a stilului de viață haotic.
Experții spun că sunt anumite produse care pot exacerba simptomele acestei afecțiuni. Acestea afectează sfincterul esofagian inferior și producția de acid gastric. Așadar, alegerea alimentelor este un pas foarte important.
Persoanele care suferă de această boală trebuie să evite alimentele bogate în grăsimi, carnea grasă, produsele de patiserie și produsele lactate integrale. De asemenea, oamenii sunt nevoiți să stea departe de mâncărurile picante.
Ardeii iuți, pudra de chili și piperul negru sunt condimente care pot irita mucoasa esofagiană, provocând arsuri la stomac. Potrivit Cooper Health, cei care au reflux gastroesofagian nu trebuie să consume fructe bogate în acid citric. Acesta irită esofagul și pot declanșa simptome de reflux.
Printre alimentele de evitat se numără portocalele și sucul de portocale, lămâia și limonada. Grepfrutul și sucul de grepfrut, roșiile și produsele pe bază de roșii nu au ce căuta în alimentația unei persoane care suferă de această boală.
Alimentele procesate, produsele lactate și cele pe bază de mentă trebuie neapărat evitate. Mai mult, se recomandă să se stea departe de alimentele cu indice glicemic ridicat, cum ar fi pâinea albă, orezul alb și chipsurile de cartofi.
Ciocolata conține metilxantină, motiv pentru care persoanele care suferă de reflux gastroesofagian sunt îndemnate să limiteze consumul acestui dulce. Ceapa și usturoiul sunt, de asemenea, pe lista produselor de evitat.
La categoria băuturi specialiștii recomandă oamenilor să stea departe de cele care conțin cofeină pentru că acestea facilitează refluxul acid. Așadar, cafeaua, ceaiul verde și negru, precum și băuturile energizante nu trebuie consumate de acești pacienți.
Indicar ar fi ca aceștia să opteze pentru variante decofeinizate, care ajută la reducerea simptomelor. În plus, în dietă nu trebuie să se găsească băuturile carbogazoase, indiferent că este vorba de suc sau apă, și alcoolul.
Băuturile alcoolice pot crește producția de acid gastric, agravând simptomele. În aceeași notă, specialiștii susțin că oamenii care au reflux gastroesofagian nu au voie să consume băuturi acide, precum sucul de roșii și sucurile de citrice.