Un medic specialist din Marea Britanie a făcut o listă cu alimentele și băuturile ce pot crește riscul de cancer. Problemele la care se expun oamenii vin din dietele și preparatele pe care le consumă, fără a cunoaște primejdiile.
Sermed Mezher, un doctor celebru din Londra, vine cu o avertizare. Specialistul din domeniul medical din Marea Britanie spune care sunt pericolele la care se expun oamenii. Totul are legătură cu ceea ce consumă.
Expertul a stârnit îngrijorare cu privire la produsele și licorile care sunt la vânzare, în comerț. Unele dintre acestea au fost asociate cu posibilitatea crescută de a dezvolta un cancer extrem de periculos. Doctorul a evidențiat mai multe produse.
Acestea sunt consumate zilnic de oameni, doar că nu sunt sănătoase. Alimentele pe bază de carbohidrați au un risc crescut de cancer, conform dcmedical.ro. Printre acestea se numără cartofii și pâinea, atunci când sunt prăjite sau arse.
În clipa în care produsele sunt gătite la temperaturi înalte se formează o moleculă toxică numită acrilamidă. În plus, zaharurile și proteinele din alimente se combină sub acțiunea căldurii. Carnea procesată este un alt pericol carcinogen.
Cârnații, baconul, șunca și pepperoni se numără printre alimentele clasificate de Organizația Mondială a Sănătății drept „carcinogene de grupul 1”. Au intrat în această categorie din cauza conținutului ridicat de nitriți și nitrați. Compușii aceștia pot duce la formarea de tumori în sistemul digestiv.
Doctorul susține că alcoolul este strâns legat de apariția a 7 tipuri de cancer. Specialistul din Marea Britanie arată că băuturile sunt descompuse într-un produs toxic numit acetaldehidă, care poate provoca daune ADN-ului.
În plus, poate împiedica procesele de reparare celulară. Consumul de alcool poate modifica nivelurile hormonale și afectează absorbția nutrienților în organism. Chiar și cantitățile mici de alcool cresc riscul de cancer de sân și esofagian.
Toți specialiștii le recomandă oamenilor să bea alcool cu prudență. Mai mult decât atât, cercetările arată că alcoolul este asociat și cu alte afecțiuni, printre care se numără cele de ficat și care au legătură cu inima.