Life

Alimentul accesibil cu o valoare nutrițională mai mare decât oul. Mihaelic Bilic îl recomandă tuturor celor care vor să adopte un stil de viață sănătos

Alimentul bogat în proteine care poate fi introdus cu ușurință în alimentație. Mihaela Bilic susține că este mai bun decât oul sau carnea de pui.
06.02.2025 | 17:56
Alimentul accesibil cu o valoare nutritionala mai mare decat oul Mihaelic Bilic il recomanda tuturor celor care vor sa adopte un stil de viata sanatos
Alimentul pe care Mihaela Bilic îl recomandă în detrimentul cărnii de pui. Sursa foto: Facebook, Freepik
ADVERTISEMENT

Alimentul care depășește oul la valoarea nutrițională. Mihaela Bilic susține că este echivalent caloric cu pieptul de pui și este ideal pentru o dietă sănătoasă și echilibrată.

Alimentul mai bun decât oul și carnea de pui

Mihaela Bilic este unul dintre nutriționiștii care oferă constant sfaturi celor care își doresc să adopte un stil de viață sănătos. Recent, acesta a vorbit despre un aliment ”minune”, deloc scump și plin de beneficii pentru organism.

ADVERTISEMENT

Potrivit nutriționistului, acest aliment este mult mai bogat decât oul din punct de vedere al nutrienților. Oferă senzația de sațietate pentru mai mult timp și este plin de grăsimi benefice.

Conserva de ton, căci despre ea este vorba, este esențială pentru o dietă echilibrată. Potrivit Mihaelei Bilic, conserva de ton este variantă ideală atunci când vrei ceva bun și plin de nutrienți.

ADVERTISEMENT

Conserva de ton este mult mai practică de consumat decât tonul proaspăt sau congelat. În timp ce tonul are nevoie de o pregătire specială pentru a nu-și pierde beneficiile, conserva de ton vine gata preparată.

Ce beneficii are conserva de ton

Conserva de ton poate fi introdusă cu ușurință în alimentație. Este un produs versatil, ceea ce înseamnă că poate fi consumat ca atare sau integrat în alte preparate.

ADVERTISEMENT

Potrivit Mihaelei Bilic, conserva de ton este bogată în proteine, dar nu conține mult grăsimi. Datorită faptului că nu are carbohidrați, este ideală de consumat în timpul dietelor low-carb.

ADVERTISEMENT

Surprinzător sau nu, conserva de ton este mult mai bună decât oul, iar explicația este una simplă. Acest produs nu are colesterol și nici grăsimi saturate. Ba mai mult, este mai bună și decât carnea de pui care, de cele mai multe ori, conține antibiotice sau hormoni.

”Cu un aport de 25% proteine, sub 5% grăsime și 0% carbohidrați, conserva de ton depășește oul, atât din punct de vedere al sațietății, cât și al profilului lipidic. De preferat conserva în saramură. Nu merită să creșteți aportul caloric din cauza uleiului, fie el și de măsline!”, a spus nutriționistul.

Pentru a te bucura de beneficiile acestui produs, tot ce trebuie să faci este să îl introduci în salate sau să îl consumi alături de orez sau cartofi. La fel de bun va fi și dacă îl consumi alături de legume proaspete.