Un aliment adorat de români este o bombă de proteine și calciu. Este delicios, gustul său nu poate fi asemănat cu altceva și mai mult de atât, un avantaj e faptul că poate fi inclus rapid în numeroase rețete.
Există o mulțime de alimente, ori produse din comerț pe care românii le adoră. Câte persoane știu însă și cât de sănătoase sunt acestea și dacă într-adevăr aduc beneficii organismului nostru?
Alimentul adorat de români care e o bombă de proteine și calciu este chiar brânza. Poate fi inclusă rapid în orice rețete, de la salate, până la preparate cu legume, dar și cele care au la bază carne.
Brânza se găsește sub diferite forme în comerț și merge de minune și într-un sandwich rapid. Nu multe persoane știu însă ce beneficii are acest aliment asupra organismului nostru.
Deși brânza conține grăsimi saturate și sodiu, cardiologii spun că atunci când e consumată cu măsură, poate aduce beneficii inimii noastre. Important este însă să știm ce să alegem din magazine.
„Brânza pe care o alegeți nu trebuie să fie prea bogată în grăsimi saturate și sodiu și trebuie consumată cu moderație”, a dezvăluit Dr. Chen. Brânza, în legătură cu alimentul care este o bombă de proteine și calciu.
Iar specialiștii ne recomandă să optăm pentru mozzarella. Aceasta este cea mai bună alegere când vine vorba de brânză. Are un conținut scăzut de sodiu, dar și de grăsimi saturate. De asemenea, ea conține și probiotice.
Acestea sunt esențiale pentru sănătatea intestinală, dar și pentru imunitate. Astfel, o putem adăuga în dieta noastră fără griji și ne putem bucura la maxim de toate beneficiile pe care le are.
„Mozzarella este o sursă bună de proteine și calciu și chiar conține probiotice care pot ajuta la sănătatea intestinală și la imunitate. Mozzarella proaspătă are mai puține grăsimi saturate și sodiu decât alte brânzeturi”, a mai adăugat specialistul, conform actualno.com.
El ne recomandă însă să citim eticheta când cumpărăm un astfel de produs. În unele cazuri, există mozzarella cu prea mult sodiu, iar asta poate crește tensiunea arterială. Drept urmare, cel mai bine e să verificăm cantitatea de sodiu, înscrisă pe ambalaj.