Alimentul banal pe care să-l consumi atunci când te confrunți cu o răceală. Se poate lupta cu orice tip de gripă și îl poți adăuga în diverse preparate. Are multe beneficii pentru sănătate.
În timpul unei răceli, s-ar putea ca pofta de mâncare să fie diminuată, ba chiar inexistentă, din cauza simptomelor acestei afecțiuni.
Atunci când răcești, e important să respecți recomandările medicului și, de asemenea, să consumi ceaiuri calde, dar să ai și o dietă echilibrată.
Unele alimente pe care le consumi în timpul unei răceli te pot ajuta să te simți mai bine într-un timp mai scurt. Alimentele potrivite îți vor da energie și sunt foarte utile, așa că e bine să le consumi.
Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, varza kale și salata, conțin multe vitamine, minerale și fibre. Totodată, acestea reprezintă surse de fier vegetal, vitamina X, vitamina K și acid folic.
Mai mult, legumele de culoare verde închis conțin și polifenoli. Aceștia acționează ca antioxidanți și contribuie la protecția celulelor de orice pericol, dar și la eliminarea inflamației.
Dacă răcești, consumul de spanac reprezintă o idee foarte bună. Datorită vitaminelor C și E, această legumă susține imunitatea și are proprietăți antioxidante.
În același timp, spanacul ajută celulele să îndeplinească diverse funcții. Este o legumă benefică pentru starea generală de sănătate, dar te va ajuta foarte mult mai ales dacă te confrunți cu o răceală.
Spanacul poate fi gătit în numeroase feluri, în funcție de preferințele. Varza kale poate fi adăugată într-un smoothie de fructe, de exemplu. Legumele cu frunze verzi pot fi adăugate mai ales în supe, potrivit Healthline.
O altă legumă care este de mare ajutor în cazul unei răceli este usturoiul. Mulți l-au utilizat, de-a lungul timpului, în medicina naturistă.
Potrivit studiilor în eprubetă efectuate pe animale, usturoiul are efecte antibacteriene, antivirale și antifungice. Suplimentele de usturoi îmbătrânit pot îmbunătăți funcția imunitară, dar pot contribui și la reducerea severității răcelilor și a gripei.
Poți adăuga usturoi în mâncare în timpul unei răceli, iar acesta va fi de mare folos. În afară de aroma inedită pe care o va da mâncării, usturoiul va ajuta și la combaterea răcelii și a gripei.