Îngrijirea pielii este foarte importantă, căci în lipsa acestui pas apar consecințe destul de neplăcute, precum acnee, roșeață, mâncărimi sau apariția unor pete. O piele căreia nu i se acordă atenție este contaminată de bacterii și foarte deshidratată.
Multe persoane cumpără produse din comerț foarte scumpe pentru rutina de îngrijire a pielii. Nu puține sunt cazurile când cele achiziționate s-au dovedit a fi ineficiente și cu efecte adverse chiar, deși s-au scos din portofel sume exorbitante.
Trebuie să fim prudenți cu modul cum ne ajutăm pielea să fie catifelată și lipsită de microbi. Medicii dermatologi ne sfătuiesc tot timpul să ne curățăm tenul, dimineața și seara în principal. Pe parcursul zilei de asemenea, dacă știm că am luat contact cu ceva toxic sau dacă ne-am machiat și dorim să ne demachiem.
În cazul femeilor, demachierea este foarte relevantă. Dacă omitem această etapă de îngrijire a pielii nu este de mirare dacă ne trezim a doua zi cu tenul plin de coșuri, iritat, cu pete, lipsit de fermitate și foarte uscat. Machiajul pe cât ne ne înfrumusețează, pe atât ne poate dăuna.
Ne aflăm în sezonul rece și trebuie să fim prudenți nu doar cu pielea tenului, ci a întregului corp. Valorile termice fiind unele mai scăzute toamna decât vara este nevoie să ne asigurăm o hidratare a pielii, căci la frig se usucă și devine aspră.
O soluție naturală pentru a rezolva problemele cu pielea este mierea de Manuka. Proprietățile antiinflamatoare și antioxidante ale produsului ajută la ameliorarea eczemelor, de exemplu, atunci când este aplicată local, potrivit studiilor.
Arsuri, răni, piele uscată, roșeață, acnee sunt printre cele pe care mierea de Manuka le rezolvă. Se aplică produsul pe zona afectată, ideal ar fi seara când vă puneți la somn, deoarece evitați să vă expuneți în tot felul de locuri de unde riscați să luați microbi.
Mierea de Manuka repară țesuturile, reglează sistemul imunitar și gestionează și creșterea bacteriilor. Statisticile au demonstrat de-a lungul timpului că tratează și una dintre cele mai întâlnite bacterii la om, numită Stafilococcus Aureus.
De asemenea, miera de Manuka se poate utiliza împreună cu medicamente sau diferite tratamente medicale pentru a le spori eficiența. Cercetările arată că proprietățile mierii pot fi deosebit de benefice în tratarea infecțiilor microbiene.