Alimentul minune care contribuie la scăderea tensiunii arteriale și ține bolile de sânge la distanță. Experții susțin că efectele puternice ale acestei legume au putut fi observate încă din vremea romanilor.
Dr. Michael Mosley a dezvăluit că beneficiile sfeclei roșie au fost observate încă din epoca romană, însă la acea vreme era folosită ca afrodisiac. Totuși, legume este, de fapt, un adevărat medicament natural.
Consumând acest aliment – care costă numai cinci lei în magazine – vei ajuta la combaterea bolilor de sânge, a celor de ficat și chiar a celor tumorale. În plus, sfecla roșie este săracă în calorii, având doar 43 de calorii la 100 g. Prin urmare, poate deveni un aliat de nădejde pentru cei care doresc să scape de kilogramele în plus.
Dr. Mosley a afirmat că această legumă este printre cele mai benefice pentru sănătate, dar a recunoscut că, uneori, este o provocare să-i convingă pe oameni să o includă în dietă.
Sfecla roșie este extrem de benefică datorită conținutului ridicat de nitrați, care sunt transformați în oxid nitric de către bacteriile din cavitatea bucală. Acest proces stimulează vasodilatația, adică lărgirea vaselor de sânge, ceea ce îmbunătățește circulația și sănătatea cardiovasculară.
„Pentru cei care sunt interesați de biochimie – partea științifică – în esență, sfecla roșie este bogată în nitrați, nitrații sunt transformați de bacteriile din gură în oxid nitric . Acesta provoacă vasodilatație – dilatarea vaselor de sânge”, a explicat medicul.
Partea bună este că sfecla roșie poate fi cu ușurință inclusă în alimentație, fie că o consumi crudă, coaptă sau fiartă. Este un ingredient versatil, perfect pentru salate, sucuri, smoothie-uri, supe sau piureuri, adăugând atât savoare, cât și beneficii nutriționale, notează romaniatv.net.