Life

Alimentul care îngrașă cel mai mult. Multe persoane îl consumă zilnic, dar trebuie evitat

Alimentul care îngrașă cel mai mult și este consumat zilnic de multe persoane. Trebuie evitat, altfel provoacă probleme de sănătate.
09.03.2024 | 17:54
Alimentul care ingrasa cel mai mult Multe persoane il consuma zilnic dar trebuie evitat
Alimentul care îngrașă cel mai mult. Sursa foto: Freepik/KamranAydinov
ADVERTISEMENT

Alimentul care este consumat zilnic de multe persoane, deși îngrașă cel mai mult. Trebuie evitat în cantități mari, deoarece poate provoca probleme de sănătate.

Alimentul care îngrașă cel mai mult și este consumat zilnic de multe persoane

Creșterea în greutate este influențată de multe alimente pe care le consumăm aproape zilnic și pe care este foarte greu să le evităm. Zaharurile, de exemplu, există în numeroase produse consumate în viața de zi cu zi.

ADVERTISEMENT

Zaharurile, mai ales cele care sunt adăugate în alimente și băuturi procesate, pot provoca probleme de sănătate, dar și creșterea în greutate. Multe preparate conțin zahăr adăugat, fiind un aliment pe care mulți nu îl pot evita în ziua de astăzi.

În pâinea din făina integrală se găsesc mai mulți carbohidrați complecși, dar și fibre. Este o variantă mai sănătoasă, totuși, decât cea cu făină albă, care poate duce la creșterea în greutate.

ADVERTISEMENT

“Cam asta este boala zilelor noastre: excesul de zaharuri simple, zahăr. Zahăr găsim în toate preparatele și semipreparatele, toate conțin zahăr adăugat.

Procesul de rafinare excesivă conduce către dezechilibru în cadrul alimentului, între carbohidrații complecși și cei simpli. Un exemplu este pâinea din făină albă vs. pâinea din făină integrală. În pâinea din făină integrală vei găsi o mulțime de carbohidrați complecși, fibre.

ADVERTISEMENT

Este un produs sănătos, sănătos, nu hipocaloric, dar bun să îl ai pe masă, spre deosebire de produsul ultrarafinat, ultraprocesat din care se scoate cam ceea ce este nutritiv și rămâne doar ceea ce ne face plăcere rapid, adică gustul plăcut, dar din punct de vedere nutrițional alimentul își pierde calitățile și predispune către creșterea în greutate”, a explicat medicul nutriționist Dr. Șerban Damian, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, la DC Medical și Spectacola.

Echilibrul hormonal poate fi perturbat din cauza consumului excesiv de zahăr, dar și metabolismul poate fi afectat. Riscul de depunere a grăsimilor este mai crescut, ceea ce poate duce la creșterea în greutate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, alimentele care sunt bogate în zaharuri pot conține puțini nutrienți esențiali sau chiar deloc, lucru care poate duce la consumul ce calorii în exces fără furnizarea substanțelor nutritive necesare.

ADVERTISEMENT
Tags: