Life

Alimentul care nu expiră niciodată. Poți să-l mănânci chiar și după mai mulți ani

Care este alimentul care nu expiră niciodată. Chiar și după mulți ani este bun de mâncat, de aceea mulți oameni îl adoră.
02.10.2022 | 10:36
Alimentul care nu expira niciodata Poti sal mananci chiar si dupa mai multi ani
Ce aliment nu expiră niciodată. Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Puțini știu că sunt alimente care nu expiră niciodată, drept urmare sunt comestibile, chiar și după mulți ani. Totodată, își pot păstra același gust delicios, indiferent de timp.

Ce aliment din casă nu expiră niciodată și este bun de mâncat și după mulți ani

Potrivit specialiștilor, produsul alimentar care nu are termen de valabilitate nu ne va afecta sănătatea, ci dimpotrivă. Însă, depinde și de cum îl depozităm încât să nu fie cuprins de mucegai, de exemplu, notează Adevărul.

ADVERTISEMENT

Alimentul la care facem referire este unul foarte dulce, folosit în ceaiuri, limonade, prepararea deserturilor și chiar este pus și în cafea. Mierea are toate aceste proprietăți.

Despre miere se știe că este tot un tip de zahăr, mai exact unul higroscopic, și care conține foarte puțină apă în starea lui naturală. Lăsat nesigilat, poate aspira ușor umezeala.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mierea naturală are o umiditate scăzută, ceea ce împiedică multe bacterii sau microorganisme să poată supraviețui într-un astfel de mediu.

De-a lungul timpului, arheologii au descoperit în morminte egiptene antice vase cu mierere de albine, care era veche de mii de ani și într-o stare perfectă de conservare. Recipientele erau închise etanș și sigilate cu ceară, ceea ce ajuta ca miera să-și păstreze comestibilitatea.

ADVERTISEMENT

Ce beneficii are mierea asupra organismului uman

Mierea a fost folosită la începuturi în ritualuri religioase și mai apoi în alimentație, cosmetică sau medicina naturistă. Se spune că la nivel mondial, an de an, se produc peste 1, 5 milioane de tone de miere de albine.

Cei mai mari producători de miere sunt țări precum China, Turcia sau SUA. În ceea ce privește România, țara noastră se află printre primii producători de miere din UE.

ADVERTISEMENT

Mierea ajută organismul să-și mențină o imunitate ridicată. Studii medicale au demonstrat că poate combate tusea, infecții și bacterii din corp.

Mierea este foarte folositoare și pentru combaterea rănilor și ulcerațiilor. Prin faptul că poate îndepărta bacteriile, acest aliment contribuie la refacerea țesuturilor.

O altă proprietate a mierii este că ajută femeile să aibă un ten mai fin și luminos. Pe timp de iarnă chiar poate preveni crăpăturile și oferă hidratare.

ADVERTISEMENT