Alimentul care, adăugat în micul dejun, te ajută să ții foamea sub control. Este plin de nutrienți foarte benefici pentru organism.
Micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei, și pe bună dreptate. Aceasta stabilește tonul pentru întreaga zi și furnizează corpului nostru nutrienții esențiali de care are nevoie pentru a funcționa optim. Ei bine, specialiștii recomandă un aliment surprinzător pentru a începe ziua în forță. Este vorba despre brânza dulce de vacă.
Includerea acestui aliment în micul dejun poate fi o modalitate simplă și delicioasă de a începe ziua cu dreptul. O porție de doar jumătate de cană de brânză dulce de vacă conține 111 calorii, 12,5 grame de proteine și 93,8 miligrame de calciu. Toate acestea sunt vitale pentru sănătatea oaselor și repararea țesuturilor corpului.
Mai mult, alimentul minune conține și cantități mari de magneziu, potasiu, acid folic și vitamina A, scrie health.digest, coform adevarul.ro.
Totuși, brânza dulce de vacă conține și 4,92 grame de grăsimi și 356 miligrame de sodiu per porție. Pentru cei care urmăresc cu atenție dieta lor, este recomandat să găsească variante cu conținut redus de grăsimi și sare.
Deși toți nutrienții din brânza dulce sunt valoroși, proteinele și calciul merită o atenție specială. Proteinele, în special, sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a reduce pofta de mâncare.
Includerea acestui nutrient esențial în prima masă a zilei poate reduce semnificativ senzația de foame pe parcursul orelor următoare, explică nutriționiștii, conform sursei citate.
Deși se recomandă ca toate mesele să conțină o componentă proteică pentru a menține foamea sub control, micul dejun are o importanță deosebită, mai ales pentru persoanele care vor să slăbească.
Un studiu recent, publicat în Journal of Dairy Science în 2024, a arătat că un mic dejun proteic este necesar și pentru menținerea unei funcții cognitive optime. S-a dovedit că persoanele care au consumat micul dejun cu conținut scăzut de proteine, cât și cei care au sărit peste această masă, au obținut rezultate inferioare la testele cognitive.
De asemenea, calciul, pe care îl găsim în brânza dulce de vacă, joacă un rol crucial în întărire a oaselor, dar și buna funcționare a sistemelor nervos și muscular. Acesta facilitează transmiterea impulsurilor nervoase și contribuie la contracțiile musculare eficiente.