Medicul, supranumit nutriționistul vedetelor, a vorbit despre alimentul care poate fi consumat și la doi ani de la expirare. Mihaela Bilic susține că „nu se întâmplă nimic” , însă totul este doar o chestiune de gust.
Mihaela Bilic a făcut de-a lungul timpului numeroase afirmații controversate, care nu au fost privite cu ochi buni de mulți medici din România. Doctorul a dezvăluit la un moment dat că este genul de persoană care consumă lactate doar după ce au expirat.
În urmă cu puțin timp vedeta a mărturisit că există un produs care poate fi savurat și la doi ani de când i-a trecut termenul de valabilitate. Specialistul spune că este vorba de un desert care este adorat de cei mici, cât și de cei mari.
Ciocolata este alimentul care poate fi mâncat multă vreme după ce a expirat, deși uneori tinde să devină albă la suprafață. Multă lume o aruncă la coșul de gunoi când ajunge în această etapă, însă medicul spune că nu are nimic.
„Dacă a expirat ciocolata mai poate fi mâncată încă 2 ani. Ea, într-adevăr, nu mai arată bine pentru că untul acela de cacao… se face albă la exterior, dar din punct de vedere gustativ, nu se întâmplă nimic.
Nu oxidează grăsimile din ciocolată, cum oxidează uleiul. Deci, putem să mâncăm în siguranță ciocolata expirată. Bine, dacă are puțin de gust de rânced, e grăsime”, a explicat Mihaela Bilic în podcastul Cafea cu visuri, moderat de Ioana Andoni.
Iaurtul și toate produsele lactate acide, fermentate, pot fi consumate în siguranță după ce au expirat. Mihaela Bilic a mai mărturisit că telemeaua dacă face o mâzgă deasupra mai poate fi mâncată, pentru că poate fi spălată cu puțină apă.
De asemenea, pâinea este un alt aliment care nu trebuie aruncat la coșul de gunoi după ce a expirat. În plus, nutriționistul vedetelor crede că și produsele de panificație pot fi incluse în această situație. Pâinea își păstrează prospețimea dacă este ținută în congelator.
Mai mult decât atât, Mihaela Bilic spune că zahărul, mierea și oțetul, deși au un termen de garanție, pot fi consumate și după ce a trecut perioada care este trecută de producător pe ambalaj. Uleiul dacă este închis ermetic și la întuneric are un termen de păstrare foarte lung.