Gustarea zilnică care ajută creierul nostru să rămână tânăr și ager pentru mai mult timp. Descoperă alimentul care combate demența.
Pe măsură ce îmbătrânim, creierul poate începe să dea rateuri, ducând uneori la probleme de memorie sau chiar la demență. Ei bine, un studiu recent arată că nucile și alunele, consumate într-o cantitate mică (doar două lingurițe pe zi), ajută la prevenirea declinului cognitiv.
Un grup de cercetători a făcut un experiment interesant prin care au rugat peste 4.800 de persoane în vârstă din China să mănânce nuci și alune în fiecare zi. La final, au observat că persoanele care mâncau mai mult de două lingurițe de nuci sau alune pe zi aveau minți mai agere. Acești oameni aveau un raționament mai bun, puteau să-și amintească lucruri mai ușor și să rezolve probleme mai repede.
Să vorbim despre ce fel de nuci și alune sunt bune pentru creier. Nu trebuie să fie doar nuci obișnuite. Puteți alege din multe tipuri: migdale, fistic, caju, alune de pământ, alune de pădure și chiar nuci braziliene, scrie g4food.ro. Toate acestea sunt la fel de bune pentru mintea noastră.
Dr. Ming Li de la UniSA, care a studiat acest lucru, spune că e prima dată când un studiu a arătat cât de bune sunt nucile pentru creierul persoanelor în vârstă. Asta e important pentru că, pe măsură ce îmbătrânim, creierul nostru începe să funcționeze mai greu, și poate să ducă chiar la demență.
„Consumând mai mult de 10 grame (sau două lingurițe) de nuci pe zi, persoanele în vârstă și-ar putea îmbunătăți funcția cognitivă cu până la 60% – comparativ cu cei care nu consumă nuci – împiedicând în mod eficient ceea ce în mod normal ar fi experimentat ca un declin cognitiv natural de doi ani”, a declarat dr. Ming Li, potrivit adevarul.ro.
În studiul lor, cercetătorii au mai observat că 17% din persoane mâncau alune regulat. Dr. Li menționează că alunele au niște super puteri, deoarece luptă împotriva inflamației și a oxidării în corpul nostru.
„Se știe că alunele sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine și fibre, cu proprietăți nutriționale care pot reduce colesterolul și îmbunătăți sănătatea cognitivă.
Deși nu există un tratament pentru declinul cognitiv legat de vârstă și pentru bolile neurodegenerative, variațiile în ceea ce mănâncă oamenii aduc îmbunătățiri pentru persoanele în vârstă”, a precizat medicul, conform sursei.