Life

Alimentul care se consumă înainte de dulciuri. Așa eviți creșterea glicemiei

Ce aliment se poate consuma înainte de dulciuri pentru a evita creșterea glicemiei și alte probleme de sănătate. Sfatul medicilor.
08.07.2024 | 18:13
Alimentul care se consuma inainte de dulciuri Asa eviti cresterea glicemiei
Ce aliment se consumă înainte de dulciuri. Sursa foto: Irene Farm
ADVERTISEMENT

Dulciurile pe cât sunt de bune, pe atât pot fi de nocive. Ele au capacitatea de a crește nivelul de glicemie și pot duce la apariția unor boli precum diabetul. De asemenea, din cauza lor putem avea o imunitate mai slabă. Pentru a evita aceste probleme trebuie să facem o schimbare în alimentație.

Ce aliment putem consuma înainte de dulciuri pentru a evita creșterea glicemiei

Dulciurile nu sunt utile organismului din cauză că au o cantitate mare de zahăr. Din cauza acestuia putem face riduri, pe lângă acumularea de grăsime, ne poate cădea părul și dezvoltăm o inflamație care duce la sensibilități ale tenului, precum apariția acneei.

ADVERTISEMENT

S-au făcut numeroase studii pe tema dulciurilor și s-a concluzionat că acestea aduc plăcere creierului, dar îl putem păcăli destul de ușor dacă ne ambiționăm. Medicul Lavinia Bratu spune că, într-adevăr, mintea noastră adoră dulcele, dar trebuie să-l evităm pe cât posibil.

Creierul adoră dulcele

Zahărul rafinat nu este un carbohidrat de bună calitate, mai precizează același doctor. El îi sfătuiește pe români, dacă au poftă de dulce, să consume anterior fibre. Morcovul, de exemplu, face parte din categoria fibrelor solide și nu doar că împiedică creșterea glicemiei, dar combate și nevoia de dulce.

ADVERTISEMENT

”Creierul se bucură și îi place foarte tare dulcele, ciocolata amăruie, dar avem nevoie să înțelegem că un zahăr, de exemplu, rafinat, produsele cu zahăr rafinat, nu reprezintă un carbohidrat de bună calitate. Sunt calorii goale, nu au niciun nutrient.

Cumva, înainte să consumăm glucide, înainte să ne bucurăm de ceva dulce, avem nevoie să introducem niște fibre, avem nevoie să consumăm de exemplu, la micul dejun, proteine înainte de carbohidrați, pentru a evita o creștere, un spike glicemic, despre care se tot vorbește în ultimul timp. Pentru că atunci când ai un spike glicemic, când introduci un glucid de bună sau de mai puțin bună calitate, poate să fie chiar un fruct și unii dintre noi să avem un spike glicemic de la un suc de fructe pe stomacul gol.

ADVERTISEMENT

Nu aș recomanda niciodată un suc de fructe pe stomacul gol, dar un smoothie, de exemplu, verde, cu fructe care nu sunt foarte dulci, un smoothie în care introduce afinele, care sunt în top trei cele mai bune alimente ever, este foarte bun”, a explicat medicul în cauză pentru emisiunea ”iThink”, de pe Antena 3 CNN.

Fibrele sunt foarte bune la micul dejun, iar despre morcov s-a aflat de-a lungul timpului că are și capacitatea de a îmbunătăți vederea, dar și de a spori imunitatea. Leguma se recomandă a fi mâncată în orice timp al zilei, cu excepția nopții.

ADVERTISEMENT

Noaptea creierul trebuie să se oxigneze, pentru a nu fi concentrat pe stomac cu procesul de digestie, a spus la un moment dat dr. neurochirurg Alexandu Vlad Ciurea. Totodată, fibrele ar trebui să scadă și tensiunea arterială, implicit nivelul de cortizol, hormonul stresului.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis...
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis Drăguş! Cât de frumoasă este Liliana Şumudică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Pericol de moarte pe litoralul românesc. Problema care trebuie evitată neapărat
Pericol de moarte pe litoralul românesc. Problema care trebuie evitată neapărat
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Suprinzător ce a urmat
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși