Alimentul minune care poate ajuta să scazi în greutate. Are numeroase beneficii pentru sănătate și ajută organismul uman să funcționează cum trebuie, dar puțini oameni sunt conștienți de beneficii.
O dietă sănătoasă are multe beneficii, de unele dintre ele fiind conștienți puțini oameni. Fiind la curent cu proprietăților anumite alimente face ca lista de cumpărături să arate altfel decât în urmă cu câțiva ani.
Numai că, în timp ce adăugam în coș tot felul de superalimente, putem uita de cele cunoscute, dar care pot face minuni pentru organism. Este și cazul castraveților, care poate fi folosit în multe preparate, dar este consumat mai ales în salate.
Odată ce sunt aflate proprietățile acestei legume, însă, devine indispensabilă atunci când oamenii descoperă cât de multe poate conta pentru sănătate. Bineînțeles, pentru ne bucura de beneficii, castravetele trebuie consumat cu moderație și asociat cu un stil de viață echilibrat.
Castraveții contribuie la pierderea în greutate, fiind ușori, săraci în calorii și bogați în apă. De asemenea, vorbim despre o legumă care are și un conținut ridicat de fibre, ceea ce crește senzația de sațietate.
Pe de altă parte, multe dintre acele beneficii pe care castravetele le are pentru organism sunt cantității mari de nutrienți. În compoziția lui se găsesc într-o mai mică măsură vitaminele C și A, dar mai ales vitaminele din complexul B.
Totodată, alimentul minune conține acid folic, magneziu și calciu. Fibrele și antioxidanții ajută la menținerea sănătății cardiovasculare, reducând grăsimile, de exemplu trigliceridele și colesterolul rău.
Castraveții îmbunătățesc digestia și au proprietatea de a reduce constipația, în special atunci când este consumată și coaja. Pe de altă parte, leguma conține siliciu, component care contribuie la întărirea unghiilor și a părului.
Acest lucru se întâmplă deoarece sporește producerea de colagen și contribuie la densitatea minerală osoasă. De menționat este că persoanele care iau anticoagulante trebuie să-și modereze consumul, din cauza conținutului ridicat de vitamina K.