Tentația este mare când vine vorba despre alimente, mai ales despre cele preferate. Cu toate acestea, moderația este cheia, iar medicul Vlad Ciurea a dezvăluit care este alimentul de bază ce moleșește activitatea cerebrală.
Pâinea, căci despre ea este vorba, este alimentul la care mulți nu pot renunța nici în ruptul capului. Ce-i drept, este foarte delicioasă, mai ales abia scoasă din cuptor.
Cu toate acestea, medicul neurochirurg Vlad Ciurea spune că acest aliment moleșește activitatea cerebrală. El subliniază că nu este un lucru rău ca pâinea să fie consumată. Totuși, mulți ajung să facă exces, ceea ce duce la oboseală.
„Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile.”, a declarat Vlad Ciurea pentru Antena 3 CNN.
Dar pâinea nu este singurul aliment ce duc la moleșirea activității cerebrale. Și cartoful are același efect, deși se numără printre alimentul preferat al majorității, dar mai ales al copiilor.
Nimic nu se compară cu o farfurie de cartofi prăjiți cu brânză rază și pâine caldă. Iar ca să echilibrăm situația putem adăuga și o salată de roșii.
Ei bine, deși acestea sună foarte bine, se pare că nu sunt deloc benefice pentru sănătate, cel puțin în cantități exagerate. Vlad ciurea recunoaște că nu mai consumat cartofi de 10 ani.
„Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Gust, dar nu mănânc cartofi prăjiți. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează activitatea cerebrală”, a completat acesta pentru sursa mai sus menționată.
Ceea ce este important de reținut este faptul că nu trebuie neapărat să excludem aceste alimente din consumul nostru. Ele trebuie mâncate cu moderație, acesta fiind secretul pentru un stil de viață sănătos și echilibrat.