Life

Alimentul care va costa dublu până în luna decembrie. Toți românii îl au pe masa de Crăciun

Prețurile la alimente, dar și alte produse au crescut semnificativ. Până la Crăciun însă, ne-am putea trezi și cu prețuri aproape duble la cele mai iubite alimente.
24.10.2022 | 22:30
Alimentul care va costa dublu pana in luna decembrie Toti romanii il au pe masa de Craciun
Masa de Crăciun a românilor ar putea fi mai săracă în acest an. Sursă foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Sărbătorile de iarnă din acest an ar putea fi cu totul și cu totul diferite față de ce știam până acum. Scumpirile în masă din ultima perioadă îi pun pe gânduri pe mulți români.

Cât ar putea costa de Crăciun alimentul preferat al românilor

Sunt pensionari, dar și persoane vulnerabile care au ajuns să se gândească dacă își vor permite sau nu să mai pună câteva preparate alese pe masa de Crăciun din acest an.

ADVERTISEMENT

Iar lucrurile nu par să meargă în direcția pozitivă. Un fermier a vorbit la un post de televiziune despre prețurile la alimente, dar și la ce s-ar putea ajunge în mai puțin de două luni de zile.

Unul dintre alimentele care este nelipsit de pe masa de Crăciun a românilor este mușchiul de porc. Dacă acum, pentru un kilogram, românii plătesc 30 de lei, iată că înainte de sărbători, prețul ar putea fi dublu, adică 60 de lei pentru un singur kilogram.

ADVERTISEMENT

Motivul invocat de fermieri și producători ar fi scumpirea curentului electric și a furajelor. De asemena, la cele două se mai adaugă și criza generată de pesta porcină africană.

Un fermier a dezvăluit că este nevoie de un ajutor mai mare din partea statului pentru ca acest domeniu să poată să supraviețuiască. Prețul resurselor trebuie modificat, pentru că lucrurile se complică de la o lună la alta pentru cei din domeniu.

ADVERTISEMENT

Prețuri record pentru carnea de porc

”Prețul la un kilogram de ceafă sau de cotlet este în jurul 10 euro, ceea ce înseamnă 50 de lei cu plus, minus. Doar că la noi minusul de carne care există pe piață se va accelera și putem trece de 10 euro kilogramul de ceafă și de cotlet.

România mai produce astăzi 15% din carnea de porc. (…) Nu reușim să rezistăm. Ar trebui să intervină statul”, a dezvăluit bărbatul, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Șansele sunt destul de mari însă să ne trezim cu prețuri record la alimente chiar înainte de sărbători, la care se mai adaugă și facturi uriașe la energie, dar și la gaze.

ADVERTISEMENT